torsdag den 2. maj 2013

Maj Update fra Marbella!

Så sidder jeg her igen, i min sofa i min stadig kolde lejlighed - okay den er ikke SÅ kold som i februar men den er stadig kold og jeg har skrevet mig bag øret at jeg aldrig nogensinde ever skal købe en bolig eller lejlighed i et varmt land uden at der er pejs, trægulv og termoruder!

Gad godt vide hvordan Spaniolerne holder varmen når det er koldt som nu? I Danmark ville jeg ha skiftet vinduerne ud, købt store tykke tæpper og smækket en pejs op - vi har nøjes med at købe tæpper, eller indtil vider ét tæppe til under sofagruppen, hvor jeg sidder nu.

Min søster har været på besøg i en uges tid, hun rejser hjem i dag - det er den første gæst jeg har haft i Spanien. Her tænker jeg at min familie er lidt mærkelig fordi de ikke vil komme på besøg. Det er naturligvis sødt af dem at tænke at de ikke vil være til ulejlighed ligesom feks. It mandens venner sidste sommer der kom med deres øgleunger og campered i vores liv i 19 dage - OMG det var hårdt men familie er noget andet syntes jeg og måske det var hårdt fordi jeg lige var ankommet dagen før og ikke havde fået 24 timer alene med min kæreste.

Håber snart der kommer mere familie på besøg!

Der er sket mange små ting i vores liv sammen - dog ingen babyer hvis du tænker i den bane. Jeg har skam været skruk men det er som regel kun mens jeg er i Danmark eller omkring en masse mennesker der taler non stop om babyer, så bliver jeg liiidt babyskruk men det går lyn hurtigt over igen når det bliver hverdag. Jeg syntes ikke vi hverken har tiden eller pengene til at sætte et barn i verden, det er sygt dyrt og jeg tjener bare ikke nok penge til at få det til at løbe rundt på en forsvarlig måde.

It manden tjener i øjeblikket heller ikke så meget som han gerne ville så det er bedst at holde igen med unødige udgifter så som børn og så prøve at tjene så mange penge som muligt! Bla. går det strygende med at leje min lejlighed ud i København, faktisk SÅ godt at jeg næsten ikke kan få en weekend der selv! Jeg har bookninger hele juni, juli, august og september - det eneste der kan gå galt i min lille guldgrube er at min udlejer sætter sig på bagbenene - det håber jeg naturligvis ikke han gør men han frygter et farligt rend som han siger af fremmede. Han tænker slet ikke at det faktisk er mine egne møbler der bliver slidte af at ha gæster, hvilket jeg jo kan se for det er tydeligt at folk ikke passer lige så godt på ting som var det deres eget. Feks. kan jeg se mærker efter kufferter på både gulv og vægge, hvem ved sine fulde fem vil trække en kuffert så tæt på vægen at den laver et laaangt sort mærke henover en helt hvid væg i en entre - hvis det var i sin egen lejlighed? Ingen!

Anyway, jeg køber en omgang malign til efteråret og maler hele lejligheden, den trænger efterhånden men kan godt klare sommeren.

Jeg tænker også inden i, at jeg på sigt gerne vil købe min egen lejlighed i København og leje ud på samme måde, det helt afgørende er bare at den ligger centralt og har en lækker terrasse, for det er helt sikkert de to ting der sælger min lille skønne penthouse lejlighed lige nu. Ikke alt muligt andet som feks. mine møbler som er total et mix uden en rød tråd men jeg elsker mine møbler og syntes selv at jeg har verdens hyggeligste lejlighed. Den er virkelig virkelig skøn!
 - og hvis jeg en dag skal af med den så får jeg det rigtig svært, da jeg ikke er så godt til at give slip på ting. Hvis jeg siger den op en dag, feks. hvis min udlejer flejner rødt så er det svært for mig fordi jeg så 100% har sagt farvel til Danmark og kasted mig i armene på It manden - hvilket er okay - og Spanien hvilket er hmm semi okay.

Efter Kenya er Spanien ikke SÅ stort et U-Land mere men det er stadig skod, tingene fungere bare ikke optimalt her!

Nå, men så gik tiden alligevel, det er i dag torsdag d. 2. maj og jeg sidder ved vores spisebord og blogger lidt, syntes jeg har ALT for meget i mit hoved og er begyndt at skrive det ned for at få det ud....

Er i gang med Kemi så jeg kan komme ind på jordemoderstudiet, er ikke sikker på at jeg egentlig vil være jordemoder men jeg har besluttet mig for at det i hvertfald ikke skal være pga. manglende Kemi på C niveau at jeg ikke kommer ind! Så derfor skal det bare beståes.

Hvis jeg så kommer ind, så vælger jeg derfra hvad jeg vil - på den ene side vil jeg super gerne, jeg mener jeg elsker at studere, der er virkelig ikke noget bedre end at studere og blive klogere for hver dag der går og jeg ved fra min gode veninde Maiken at det er et helt fantastisk studie fordi alle dem som går der, er ældre, de ved hvorfor de er der for de har alle overvejet deres muligheder meget og kæmpet for det. Godt nok kommer 50% ind via Kvote 1, dvs. via deres karakter men de er stadig ældre. Der er få i hendes klasse som er fra 19 til 25 år men langt de fleste er fra 32 år og op til 45 år.

Dernæst så er der jo det fælleskab der kommer med at studere, jeg mener det er jo helt fantastisk at få 30 veninder på én gang, ja ja realistisk set bliver jeg jo ikke veninder med alle 30 på én gang og sikkert aldrig men hvis jeg bare kunne få 2 gode veninder så ville det jo heller ikke være dårligt.

Minusset er at jeg bor i Spanien, med min dejlige kæreste - hvordan skal jeg få det til at hænge sammen og vil jeg ha det til at hænge sammen? Vil jeg ikke bare gerne bo med min kæreste hver dag frem for at pendle frem og tilbage hver tredje weekend? Jeg mener for at få et ordentligt sammenhold på et studie må jeg nødvendigvis være til stede og it manden vil ikke være dansker igen på den måde at han ikke vil ind i det danske skattesystem igen, ergo kan han ikke bo i Danmark.

Dvs. det vil blive mig alene i Danmark med besøg fra min kæreste i ny og næ og så mig ned og besøge ham i ny og næ i Spanien, men det er en rigtig dyr måde at bo på - og selv om at It manden siger at han kan flytte til Flensborg eller Sverige og så kan vi bo der og jeg kan studere i København eller Esbjerg så er det stadig ikke det samme. Skal man studere skal man bo tæt på sit studiemiljø så man får det optimale ud af det hele.

Og så er der naturligvis og den del af det, at jeg slet ikke er sikker på at jeg vil være jordemoder, at jeg virkelig inderst inde brænder for det? Jeg er slet ikke i tvivl om at jeg ville blive en rigtig dygtig jordemoder men er der mere forretningskvinde i mig? Mere kroner og øre end omsorg? Jeg vil i hvertfald gerne tjene penge og jeg vil rigtig gerne ud af den fattigdom jeg føler er ved at kvæle mig hele tiden, jeg vil af med gæld og hvis jeg skal studere i 4 år så får jeg bare mere gæld, selv om jeg kan se mig selv arbejde som jordemoder over hele verden.

Det burde jeg også kunne som journalist det er bare svære.....

Nå men der er også sket noget andet, jeg har fået job hos et firma som udlejer ferieboliger, jeg skal stå for deres sociale medier, oversættelse af artikler fra engelsk til dansk og så PR og Markedsføring, hvilket er mit hof - jeg er ret god til det hvis jeg selv skal sige det! Specielt til tv PR, har fået en del i fjernsynet og det er ligesom undervurderet hvor meget effekt det har, specielt hende Fitness damen. Hende fik jeg først ind, så raget hun uklart med dem fordi hun syntes der var for meget forberedelse (!) og da hun så ikke længere var inde ja så kunne det jo mærkes på hendes besøgstal og virksomhed.....og så fik jeg hende ind igen. Frygter måske bare lidt at jeg har lukket mine broer ved at presse på at de skulle tage hende ind......

Men hey nej det har jeg ikke, jeg skal kunne få andre ind, ligesom jeg gjorde med firmaet itmanden og jeg arbejde for i sin tid, det kan godt lykkes. I know it can.

Desværre får jeg kun 10 euro i timen FØR skat, det svare til 75 kr. Jeg har sagt ja tak til at arbejde på den måde i en måned og så må vi tale sammen om lønnen, måske han så fyre mig måske han ikke gør, men en ting er sikkert, jeg hverken kan eller vil arbejde for 10 euro i timen, det er jo en vildt lav løn selv hvis jeg ikke skulle betale skat.

Nå hvad er der ellers sket? JOW FOR POKKER!

Måske jeg har solgt min gård..........................(vi lader lige billede stå lidt)....................Måske jeg har solgt min gård..........................................................................................................................................................................................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Og det er ene og alene IT MANDEN SKYLD! Han er amazing!
Lang historie kort - jeg havde ham med op til min revisor i marts måned og normalt plejer jeg at begynde at græde 10 minutter inde i mødet fordi jeg simpelthen ikke kan overskue min egen økonomi og alt den gæld der bliver rullet ud foran mig - det er uoverskueligt at skulle betale 1.750.000 mio af med den løn jeg har (eller ikke har!)

Men jeg tog it manden med, for jeg kan lige så godt la være med at lyve og snyde og gemme min økonomi, skal vi være sammen forever fortjener han at vide hvordan tingene ser ud og jeg kan ikke gøre for at det ser ud som det gør - så selv om det er flovt så må jeg vise ham det syntes jeg. Så det gjorde jeg.

Og 5 min inde i mødet begyndte It manden at spørge løs, han stillede spørgsmål som jeg slet ikke vidste fandtes..... og jeg kunne ligefrem se hvordan min revisor begyndte at tænke så det knagede...... og pludselig havde vi noget som hed "Overtagelse af eksisterende lån" hvilket kort fortalt betyder at hvis du feks. ville købe min gård, så kan du kun få lov til at få financeret 80% af gårdens værdi, resten skal du selv lægge up front.
Hvis du overtager de eksisterende lån, skal du blot overtage og betale de ydelser der allerede findes og så har du 100% financering fordi du ikke skal ud og låne. Dvs. hvis i så fald min forpagter ender med at overtage min gård, så skal han overtage mine lån og kun betale stempelafgifterne og de udgifter der er med at få lånet overtaget fra mit navn til hans navn (det er mit krav da jeg ikke har råd til alle de udgifter) og *wupti* så er lånet OG gården hans og jeg er fri af alt min gæld....!

Det er en mærkelig tanke, en slags uvirkelig drøm.

Det væreste ved denne tanke er hvad min Gudfar vil sige, jeg tør slet ikke tænke på det......faktisk overvejer jeg aldrig at se ham igen bare for at undgå en konfrontation hvilket jo er rigtig skidt, men det er hvor stor en kylling jeg er!!! Derudover har jeg haft It manden med ude hos min Gudfar, jeg var SÅ NERVØS at jeg næsten ikke kunne tænke lige - troede at han ville verbalt overfalde ham fordi han er ildrødhåret men han sagde intet - vi tog ham også næsten på sengen - jeg turde næsten ikke gå på toilet af frygt for at han ville sige grimme ting til ham, men han sagde intet. Da vi kørte derfra sagde It manden at det godt nok var et kedeligt besøg, han havde næsten helt glædet sig til at skulle høre på min Gudfars spydigheder.....

Jeg tør aldrig tage derud igen uden it manden, i hvertfald ikke efter at jeg har solgt for OMFG hvor vil han flippe skråt og skævt hvis han finder ud af at jeg har solgt - første startede jeg med at leje ud (mod hans vilje) og det gik jo helt galt og så sælger jeg (mod hans vilje) kan du se katastrofen i horisonten???

pwewwwwwwwww hvor jeg får dårlig mave ved at tænke på det!

Hvad er der ellers sket siden sidst? Jeg har overtaget endnu en lejlighed, en lille hyggelig en midt i den gamle by i Marbella som jeg skal til at leje ud, faktisk skal jeg derop om lidt og se at få fingeren ud med at få gjort den færdig så jeg kan få den lagt til leje ud!

Nå, er lidt stresset inden i og må hellere komme igang med de tusind ting jeg skal nå så her er billeder for resten af pengene

Først et fra i februar hvor jeg var hos en tissekonehøster i København som jeg aldrig har brugt før, jeg skulle egentlig ha sugaring men lod mig overtale til noget voks som blev hældt på tissekonen (AV!) og så størknede det og rykkede hårene af - OHHH MY FUCKING GOD hvor gjorde det nas og hvor gør jeg det aldrig igen! Plejer aldrig at få indgroet hår men har nu ar efter to pga. det her sted (som jeg lykkeligt har glemt navnet på!

I februar da vi var hjemme fra Kenya og et kort smut i Danmark købte jeg et nyt spisebord med to stole til i stedet for det som jeg købte som 18 årig med 6 stole til. Det endte med at jeg gav det til min rengøringsdame mod at hun gjorde rent for mig gratis to gange - fede deal for os begge!

Bordet samlet og stolene in the making

Vores terrasse in the making - stilladset til højre er heldigvis pillet ned nu - men ak, så er de begyndt at grave vejen op - jeg ved nu endnu bedre hvorfor vores udlejer flyttede!!

Så tør og fyldt med rødder var jorden i vores kæmpe kummer på terrassen...... jeg kan stadig mærke hvor tungt det var for mine arme at hakke det op med en spade!

Her dør deres lorte bananpalme!!!

Texas Kaktussen fik lov til at leve!

Terrassen på en solskinsdag......ENDELIG FÆRDIG!

Mere lækker terrasse

Vores nyindkøbte spa på endnu en regnvejrsdag

Morgenmad på terrassen..... :)

Grill på terrassen

Vores Yasminplanter som dufter helt ekseptionelt lækkert

Vores terrasse er aflang og her er et peak ned mod spaen som vi desværre ikke får brugt så meget, tror begge to vi syntes den er dyr i el.... men godt for udlejning

Markisen har vi rullet ud da overboens hund har pisset ned et par gange (!!!) fra terrassen oven over, mega mega ULTRA MEGA KLAMT!

Yndlingsbillede..... 

Her kæmper jeg med at tømme udlejers potter så jeg kan få dem ned fra terrasse. Han LOVEDE at hente dem men gjorde det ikke...... jeg er SÅ vred på ham!

Affald der skal BÆRES ned fra 3 sal

Mere affald - de havde nærmest træer plantet på terrassen - Spaniolere er så bange for at folk kikker ind til dem at det er helt ekseptionelt med deres dækken til med træer, gitter osv. 

Så mørk så den ud til at starte med før jeg gik i krig........nu er den bare lækker lækker!

Da jeg havde fået tømt alle krukkerne skulle han komme næste dag. Men så regnede det og så kunne han ikke - resultatet blev at jeg kylede hele lortet ud på trappeopgangen som er mega stor i forhold til danske mål og stillede dem der sammen med hans havemøbler, som står der endnu!

Hans appelsintræ røg ned på gaden

Her har jeg flækket bananplanten :) STOR fornøjelse!

I starten da vi var hjemme regnede det uafbrudt i en måned..... alt var vådt og koldt

Nå over and out for nu - ha en dejlig dag

1 kommentar:

Anonym sagde ...

dejligt at høre fra dig :-)