søndag den 26. juni 2011

Min Korte Pilgrimsvandring

Skrevet Fredag d. 24. Juni

Så er jeg hjemme i min dejlig penthouselejlighed igen. Jeg kan vist rolig sige at det blev en meget MEGET kortere pilgrimstur end lige umildbart planlagt, men visse ting kan man ikke tage højde for.

Men lad mig starte ved starten og fortælle om min tur HELT fra starten af!

Lørdag i sidste uge fløj jeg fra København til Stansted og fra Standsted til Bilbao, herfra havde jeg så læst mig til på en blog hvordan jeg kom til St. Jean Pied-de-Port på en NEMMERE måde end sidste år - needless to say at det selvfølgelig ikke var tilfældet!

Jeg ankom kl. ca. 22.45 til Stansted Airport og prøvede at finde en bænk at sove på, total vagabondt agtigt men faktisk også rigtig spændene og dejligt på en mærkelig måde, det er bare noget som er SÅ langt fra min normale hverdag og hvordan jeg er opdraget at det føltes helt forbudt på den dejlige "jeg bryder regler" måde :)

Billig men MEGET ukomfortabel overnatning...
Jeg kunne ikke finde en bænk at ligge på så jeg satte mig ved en bænk hvor der sad en fyr som så normal og sød ud, det viste sig at han var strandet dér med sin kæreste, de var begge danskere og havde været på shoppingtur i London og været i lufthavnen to timer før afgang men alligevel formået at misse deres fly - hvordan kan sådan noget sket? I have NO clue!

Vi sad på gulvet og snakkede og spillede 500 i ca. 2 timer før jeg gik til en
side for at prøve at få noget søvn, siden da talt vi ikke sammen - og alligevel har pige nu tilføjet mig på Facebook, er dét ikke mystisk?? Eller er det bare mig som syntes det er mærkeligt?

Jeg tilføjer så godt som aldrig nogen til min facebook! Og appropo facebook, kan du huske at jeg fortalte at der var en af Normans venner som havde tilføjet mig til sin facebook som også havde gået pilgrimsturen? Jeg vidste så ikke helt hvad jeg skulle stille op med ham så jeg lod ham bare hænge til jeg var afsted, så tilføjet jeg ham og skrev på hans væg noget i retningen af "Hej XXX tak for Venne Requestet! Sikke noget af en tur du har været på bla bla..." Jeg ville være 100% sikker på at JEG ikke kom til at fremstå som en stalker der havde tilføjet en af Normans venner!

Dét kunne aldrig falde mig ind! Tanken alene er mig skræmmende fjern! I dag kan jeg så se at manden har slettet mig igen fra sin facebook, dybt mærkeligt ikk? Jeg mener hvorfor inviterer mig og så bagefter slette mig? Nå men ham om det, jeg er ligeglad. Min coaching buddy mener at han måtte spionerer for Norman men dén tror jeg nu ikke på, Norman er skarp nok til at finde den viden han vil have hvis han vil have den - okay måske ikke på alle punkter men på langt de fleste punkter i livet ser jeg ham som en meget intelligent mand som - nææsten - er på niveau med min egen IQ (som iøvrigt er på 143)

Men altså, det nemmeste eller den nemmeste måde at komme til St. Jean Pied-De-Port i Frankrig er 100% at flyve til Pamplona eller tage en bus dertil eller hvad ved jeg, men HVER DAG KL. 14.00 HELE ÅRET RUNDT køre der en bus fra Pamplona busstation i Spanien til St. Jean Pied-Du-Port i Frankrig. Turen koster 21,30 Euro (har jeg ladet mig fortælle) og tager ca. 2½ til 3 timer gennem smukke smukke bjerge.

Alle andre måder er total spild af tid og penge - tag dén bus og spar dig selv for ventetid på små togstationer og ture i gamle bumletog som blev bygget før Hitler blev født! Ikke at der er noget galt med ventetider og gamle tog men come on, vi er jo på vej ud for at vandre, ikke for at vente!

Denne busrute er netop started op i lørdags, altså Lørdag d. 18. Juni - desværre vidste jeg ikke noget om den så jeg took the long way....naller!

Da jeg endelig ankommer til Bayonne banegård er toget så meget forsinket at jeg skal vente 5 timer på toget til St. Jean Pied-Du-Port som så først vil være inde kl. ca. 22.30! Dét kan jeg jo så OVERHOVED ikke bruge til noget, så efter at ha ærget mig lidt begyndte jeg at undersøge hvad det kostede at tage en taxi fra Bayonne til St. Jean - desværre var jeg eneste pilgrim og turen ville koste 300 Euro i taxi (for 50 km!) så jeg ærget mig noget mere og hev så 50 Euro op af pungen og begyndte at spørge folk på gebrokken fransk om de ville køre mig til denne her by for 50 Euro - efter ca. 2½ time fandt jeg en ung pige hvis søster kørte i en MEGET GAMMEL grøn Renault Clio sammen med sin kæreste, de boede næsten lige ved St. Jean Pied-De-Port og ville gerne køre mig for 50 Euro!

Og sådan kom jeg til byen kl. ca. 19.00 - min plan var så at gå op til midten af bjerget eller ca. 8 km oppe hvor der er et Albergue, dette ville jeg gøre for at tage Pyrenæerne over to dage hvilket jeg har hørt ville være godt, men pilgrimskontoret havde lukket så jeg kunne ikke få mit pilgrimspas og mit stempel før kl. 20.00 - og da ville de, altså dem på kontoret overhoved ikke høre tale om at jeg begyndte at gå, så hmm og øv, jeg fik et hostel til 13 Euro hvilket er ubehøvlet meget for en seng taget i betragtning af at en seng i Spanien koster ca. 5 Euro og der var intet inkluderet i prisen, altså ingen morgenmad eller noget, men sådan er det jo når man ikke har andre muligheder.

Næst morgen vågnede jeg tidligt, dels fordi jeg svedte men også fordi den ene af de to spanske fyre som jeg delte værelse med snorkede helt vildt! Arghhh - det var så anden nat uden ordentlig søvn, havde ligesom heller ikke sovet særlig meget på gulvet i lufthavnen

Som jeg sidder her i min rene dejlige seng og skriver kan jeg høre alle studenterne nede på gaden som køre studenterkørsel i dag, der er åbenbart tradition for at man køre rundt og rundt om Kgs. Nytorv og dytter og danser rundt om rytterstatuen af Kongen for det har stået på HELE dagen - jeg håber i mit hjerte at hver og en af de her nyudklækket studenter har nogle kanon dage foran sig og at deres fremtid må blive lys og lykkelig - at blive student var for mig en af de bedste begivenheder i HELE mit liv!

Og da klokken var 06.36 gik jeg ud af byporten i St. Jean Pied-De-Port, selv turen var pice of pie, ja selvfølgelig var og er det hårdt at gå så meget opad men jeg tog det ganske roligt og gik langsomt, stoppede og drak vand når jeg trængte og gik langsomt videre - jeg blev nøjagtig som sidste år overhalet igen og igen af enkle pilgrimme og store grupper, men det gjore mig, i modsætning til sidste år, ikke noget. Jeg vidste jo at jeg gjore det rigtige ved at taget det med ro.

6 timer og 27 minutter senere stod jeg på toppen af Pyrenæerne på den Spanske side og manglede kun nedturen på 8 km, også her blev jeg overhalet igen og igen - jeg brugte næsten 3 timer på at gå ned af bjerget, altså på at gå 8 km men jeg var så også næsten den ENESTE som ikke havde ondt i knæerne eller fødderne næste dag - og havde det ikke været for varmen så var jeg forsat til en by ved navn Burquet i stedet for at stoppe sove på det kæmpe 120 personers Albergue i Rochevalles.


Albergue Roncesvalles kan IKKE anbefales pga. bedbugs!!

Stedet er helt nyrestureret og åbnede i Februar 2011 men på trods af nye senge og WiFi (et helt nyt ord jeg lærte på turen og som jeg ikke har vidst hvad betød før......dooo blondine!) så er det et FORFÆRDELIGT STED at sove! Gæt hvad jeg fik med derfra?

Yes........godt gættet!

Bedbugs! Jeg er simpelhen blevet angrebet af sengelus/væglus!!

Halsen......se alle de små og store prikker.....det KLØR!

Min ene arm - alene her ved albuen er der over 6 bid.......og så har jeg end ikke taget billeder af min ryg, lår, numse, hænder og nakke!!

Så jeg kan bestemt IKKE anbefale at overnatte dér - fuck WiFi når du bagefter skal klø som en spedansk! Desuden var maden elendig! Jeg gik ellers lidt af vejen med en svensk pige som talte spansk og hun sagde at pilgrims menuen var god........jeg havde ellers forsvoret at jeg ikke ville ha en sådan menu men ha noget ordentlig mad at spise - hvilket i sig selv er svært i Spanien!

Se hvad jeg endte med at få - og nægtede at spise!

En fisk med ben og hale paneret i noget stinkende olie - nøj hvor var det bare klamt! Jeg spiste end ikke de tørre pomfritter som fulgte med - forretten var pasta som jeg ikke spiste så meget af fordi jeg tænkte at der kom to andre menuer......desserten var en mini yougurt - altsammen til den nette sum af 9 Euro hvilket er optrækkeri når man ser på madens kvalitet - og nej drikkevare var ikke med i prisen!
Det var så anden nat uden aftensmad og senere skulle det vise sig, tredje nat uden søvn pga. kløen overalt og snorkende mænd, larmende toiletter osv!

Santiago de Compostela skiltet 20. Juni 2011

Santiago de Compostela skiltet 16. April 2010

Det var meget specielt at stå ved skiltet igen, sidst jeg stod dér var jeg indpakket i mit regnslag og iført fleecebluse, det var køligt men ikke koldt - sådan som jeg elsker det og jow det er da lidt vemodigt at tænke på at jeg ikke gik ind i Santiago og at jeg ikke får set Finisterra og Muxia i denne omgang men jeg er slet ikke et sekundt i tvivl om inden i at jeg nok skal nå dertil igen engang.

Dagen efter gik jeg videre mod Larrasoña, på vej ned af bjerget fra Alto de Erro fandt jeg gammel dehydreret mand på bjerget. Stykket går meget stejlt nedaf og jeg gik og sattte mine vandrestænger i jorden foran mig så jeg ikke trådte for hurtigt ned på mine fødder og dermed sendte for mange hårde stød op i mine knæer - det er netop en sådan nedstigning som kan ødelægge ens ben og knæer resten af turen til Santiago de Compostela og jeg så det mange mange gange sidste år og mange magne gange i år, folk har alt for travlt - den første uge skal man tage det med ro så man ikke smadre kroppen, den skal trods alt holde et par uger endnu!

Da jeg kommer gående rundt om et hjørne kan jeg se at der står en gammel mand midt på stien og koger i solen, fra jeg får øje på ham til jeg når ned til ham går måske 10 minutter og han står der bare, røre sig ikke ud af stedet - da jeg er ved at gå forbi ham tænker jeg at der er noget helt galt, altså han så ikke mærkelig ud eller noget men noget inde i mig sagde at her var noget galt så jeg stopper op og træder et par skridt tilbage og kikker på ham og siger "Buen Camino"  hvorpå manden svare mig på Fransk, jeg kikkede op på ham og kunne se at han læber var helt sprunke og tørre, jeg spurgte på spansk om han havde vand og lavede en bevægelse med hånden, han så helt forvirret ud og så var det jeg opdaget at den slange han havde om til hans "camelbag" i rygsækken var helt tom for vand, jeg fik forklaret at jeg havde vand men han forstod ikke noget af hvad jeg sagde - så jeg tog ham under armen og trak afsted med ham mod et lille stykke med skygge længere fremme, her fik jeg ham sat ned, fik hans rygsæk af og tjekkede om der var mere vand i den, det var der ikke, så jeg gav ham min ene 1½ liters flaske hvorfra der kun ca. var drukket halvdelen.

Jeg sværger på under 10 minutter havde han drukket hele flasken tom og sad endda og slikkede på tutten (!) jeg fandt en musley bar frem men han ville ikke ha den og så pludselig vendte han det vide ud af øjene og røg bagover på sin rygsæk!

Jeg blev SÅ bange!! Jeg røg op og skrabet mine knæer på de skarpe sten, jeg vidste slet ikke hvad jeg skulle gøre men tror min krop handlede pr. releks for jeg begyndte at tjekke om han havde puls, det havde han men den var svag, så viftede jeg ham med min camino bog, løsnede hans bukser og bælte og fik åbnede hans sko og hevet sko og strømper af ham - damit han havde sure tær!!

Og så hældte jeg lidt vand i mundvigen på ham og fugtede hans læber men der var stadig ingen reaktion, så hældte jeg vand på mit tørklæde og lagde det over hans ansigt for at køle ham men stadig ingen reaktion og så måtte jeg hive min lille bog op af tasken hvor i jeg havde skrevet Guardia Civile's telefonnummer som er 062 op, jeg ringede og fik på MEGET gebrokken spansk fortalt at der lå en mand ca. 13 km fra Larrasoaña som var dehydret og vendte det hvide ud af øjene og på engelsk fik jeg fortalt at han havde en svag puls, efter ca. 5 minutter kom en engelsktalende person til røret og sagde at de var på vej.


Guardia Civil Telefonnummer 062

Der gik ca. 20 minutter så kom bjergpolitiet, eller jeg tror det er sådan noget bjergpoliti rednings noget, i mellemtiden kom manden til bevisthed og jeg fik hældt endnu mere vand i ham (og ned af hans hals og nakke) Jeg prøvede også at køle hans hoved ved at hælde vand i håret på ham og køre det rundt med hånden, hvilket egentlig var vammelt fordi han var så svedig og lugtede lidt af gammel mand - jeg fik et par flash til min Gudfar og overvejet endda et meget dårligt med-menneskeligt sekundt om jeg bare skulle skride og lade ham ligge, men jeg ved at jeg ikke ville kunne leve med sådan noget på samvittigheden så jeg blev.

Da de endelig kom og tog ham med ind bag i bilen og lagde et saltvandsdrop på ham var alt min vand væk og der var ikke plads til mig i bilen og så stod jeg dér - ca. 13 km fra en by og uden vand og faktisk var jeg en smule bange, fordi jeg netop havde stået dér med en mand som jeg trode måske ville dø fra mig.

Så jeg gik og små tudet på vej ned af bjerget og efter ca. 10 km var jeg selv så tørstig at jeg trode jeg skulle dø, jeg ved ikke om det egentlig var varmen eller om det var tanken om ikke at have noget vand der fik mgi til at gå i panik, men jeg var til sidst så tør i munden at jeg end ikke kunne generer spyt!

Jeg endte med at finde en stabel af gamle sten, måske til brolægning hvor der var lidt skygge og dér sad jeg  og svedte så meget at jeg simpelhen følte min hud brændte. Mens jeg sad dér kom der 8 pilgrimme forbi mig, i hvertfald de 3 af dem  havde synlig vand i deres rygsæk og ingen af dem ville give mig noget!!!
De trode sikkert jeg var en blond idiot som var gået ud i heden uden vand - og hvad kan jeg sige, don't EVER judge the book by it's cover - havde de spurgt kunne jeg jo fortælle at jeg netop havde givet min vand væk for at hjælpe en anden..........hvor jeg dog bare HADER HADER egoistiske mennesker!!

Til sidst sad jeg bare i mine vandreshorts og en bh og med mit tørklæde omkring mig for at skærme for solen, tørklædet var allerede tørt igen så der var ingen kølighed at hente dér - og mens jeg sad dér på stenene prøvede at samle mig selv så var det at jeg tænkte at det ikke var det her værd, altså at det for mig ikke var værd at sætte mit eget liv på spil i varmen som for mig er total ukendt for at gå en tur jeg allerede har gået.

Don't get me wrong, jeg vil så gerne gå turen og jeg vil elske at gå den igen - jeg savner den følelse af ultimativ frihed jeg havde sidste år men jeg vil ikke på nogen måde sætte mig selv i en situation hvor jeg er ude hvor jeg ikke kan bunde, så jeg traf et valg lige dér på stenene om at jeg ikke ville forsætte - 9 dages vandring forude kommer noget som hedder Mesetaen hvor der heller ikke er nogen form for skygge og det alene gjore at jeg var helt færdig.
Jeg havde inden jeg tog afsted købt Vichy's solfaktor 50+ til spædbørn og små børn, damen på apoteket grinede lidt af mgi og sagde at jeg ville få en helt hvid hud af at putte sådan en faktor på og at jeg slet ikke ville få noget sol så hun syntes jeg skulle bruge en anden faktor, feks. faktor 30, men jeg insiteret og endte med at købe en meget dyr solcreme til 199 kr - og så endte det alligevel med at jeg kogte og blev solskoldet allerede på første dagen på mine ben selv om jeg smurte mig ind min. 3 gange om dagen!

Helt forfærdeligt hvis du spørger mig!! Ingen vand og solen koger min hud! Jeg er virkelig VIRKELIG en nordisk person!

Da jeg havde sittet i over en time uden sko og strømper på så jeg i bogen at der var en fontaine ca. 1,2 km længere fremme, så jeg mønstred ALT min energi og mod og vilje og bevægede mig ud i solen igen og fik kravlet ned af bjerget og så lidt op igen indtil jeg så det her FANTASTISKE SKILT!

VAND!!!!
meget havde jeg svedt! Min bluse kunne vrides men desværre ikke drikkes.....

Herefter fik jeg tanket godt op, puttet vand i mit hår, puttet vand på mine arme, spist et par musley bar og drukket ca. 1½ liter vand og så gik jeg videre til Pamplona, eller til en lille by udenfor Pamplona som end ikke er i min bog. Her kan jeg forresten fortælle at der er gratis WiFi i Pamplona's kæmpe park. Der er en stor Park inde i byen, hvor der bla. er en indhegning med nogle ænder, gæs og haner i, når man sidder på bænken med front mod fordybningen hvor dyrene er og bag ved dig er der en legeplads til små børn så er du i centrum af parken og dér er der WiFi med rigtig god dækning :) Til venstre for dig er der et hus maled i mange forskellige farver, hvert brædde har sin egen farve - når du kan se de ting så er du på rette vej.

Da jeg ankom til byen var kl. ca. 16.00 og jeg var godt kogt - fik en seng i et privat pension og tog et meget langt og meget koldt bad!
Og så satte jeg mig ned for at tænke over hvad jeg skulle gøre.......

Jeg droppede at tænke på penge og sms'et til min coach, min coaching buddy, Anabell og Maiken - efter en times tid tænkte jeg fuck det jeg skal tale med en som ved hvad jeg går igennem, så jeg ringede til Norman. Han tog sjovt nok telefonen med det samme, det havde jeg så måske ikke helt regnet med, men jeg spurgte ham om han ikke ville ringe mig op - lidt egoistisk men det var faktisk ud fra det synspunkt at det koster mig 3,40 kr pr. min. at ringe op til nogen fra Spanien men kun 1,30 kr pr. min. at modtaget et opkald og så tænkte jeg at han har bedre råd til det end jeg har............jeg ved godt jeg lige skrev foroven at jeg hader egoistiske mennesker og så er jeg selv sådan, men hvis der er forskel så må forskellen ligge i at jeg aldrig ville lade et andet menneske lide.

Jeg er opdraget med at den som kan bør - forstået på den måde at DEN SOM KAN GØRE NOGET BØR GØRE NOGET. Dvs. hvis jeg ser en person lide og jeg kan hjælpe, så bør jeg også hjælpe, men det er jo her rigtig mange mennesker ikke gør noget, enten fordi de er for egoistiske eller også fordi de tænker at andre tager sig af det, dvs. de skubber ansvaret væk fra sig.

Feks. lidt ligesom da jeg spurgte Norman og Ayal om hjælp til at finde arbejde, det er en anden måde at være egoistiske på, men da deres netværk er større end mit, så ville der jo ikke gå noget af dem for at hjælpe mig - og jeg ville altid og gør stadig altid alt hvad jeg kan for at hjælpe andre. Feks. har jeg allerede nu fundet arbejde til to af pigerne fra butikken jeg var i før, det er som om det altid er nemmere for mig at hjælpe andre end det er at hjælpe mig selv - naller!

Men sjovt nok så siger Norman med det samme: Er du ude og vandre? Jeg nåede end ikke at fortælle ham at jeg var afsted og det var også først bagefter at jeg kom i tanke om at han havde sagt sådan - gad vide hvor han har det fra? Altså hvorfra vidste han at jeg var taget afsted? Hmmm

Men han var faktisk rigtig sød og prøvede at opmuntre mig til at forsætte. Det eneste som var træls var at jeg ikke kunne forstå alt hvad han sagde, han har det med at mumle meget. Jeg har før bidt mærke i det, han artikulerer rigtig dårligt specielt når han taler i telefon, så kan den være helt gal. Jeg måtte sige noget i retningen af: Hvad siger du? Og da han så gentog det var det stadig helt sort for mig, så jeg lyttede bare til lyden af hans stemme uden at forstå hvad han sagde...
- og bagefter tænkte jeg på om jeg er det eneste menneske der ikke kan forstå ham?
Det kan jeg jo umuligt være! Han burde virkelig, med hans alder og hans økonomi, få sig en talepædagog eller en stemmecoach, jeg tror ikke han har brug for en talepædagog for han kan jo godt tale og formulerer sig, det er selve brugen af stemmen han skal tænke over, så en stemme coach vil jeg helt klart anbefale ham - når vi engang mødes i himmelen efter døden for jeg skal fandeme ikke nyde noget af at fortælle ham at jeg syntes han trænger til stemmetræning fordi han er svær at forstå i en telefon!!!

Kan du liiiiige se det for dig HVOR meget han ville flippe ud på mig?!!
Jeg mener, fra min side er det jo sagt og ment og tænkte i største velmenthed, jeg tænker det jo kun fordi jeg syntes det er en skam at han lukker munden så meget når han taler og at det må være træls at have så kraftig en personlighed som ikke rigtig får sin gennemslagskraft fordi han mumler, jeg ved jo et og andet om at tale og formulerer sig og jeg har selv fået stemmetræning både da jeg var på radioen og da jeg gik på Westminster - men jeg vil bare aldrig ALDRIG sige det til ham i levende live - for hvis han allerede nu tænker slet om mig så vil det da stå helt galt til efter at jeg har pointeret en fejl ved ham.

Nå men altså nok om Normans stemme, han var rigtig sød og prøved at hjælpe mig og fortalte mig om hvordan han havde klaret sig, jeg syntes at folk som går turen i sig selv er seje - jeg er sej - men at gå turen i Juni, Juli og August kan bestemt IKKE anbefales - de mennesker der gør det er jo ÜBER SEJE!! Jeg forstår slet ikke at nogen kan mønstre så mange kræfter!!

Jeg mødte et par fra Canada som sagde at vejret for dem var som forår.........de boede nu i Mexico og syntes at det var HELT FANTASTISK med "kun" 42-48 grader!! Jeg mødte også nogle spanske mænd som kun havde faktor 1 på og som godt nok syntes det varmt men at det kunne blive værre, en tanke der alene kunne gøre mig panisk!!

Om aftnen gik jeg ud og spiste med en masse andre pilgrimme, desværre spiser de sent i Spanien og det er hårdt at gå og vente på at man kan komme til at spise kl. 19 når man er sulten kl. 16!
Jeg kom til at sidde ved bord med Horsentia og Josep fra Catalonien i Spanien, de gik begge meget kraftigt ind for at der skulle være selvstændighed i Catalonien og i Baskerlandet fra resten af Spanien ligesom der havde været i 1715 - jeg kan både og følge dem, altså på den ene side må det jo være som danskerne i Slesvig Holstein som gerne vil tilbage til Danmark og dét syntes jeg helt sikkert at de skal!
Det svar jo til at Rusland nu efterhånden har måttet give en masse små lande frie som de har haft indrullet under sig i årtier.

Men på den anden side så er det jo ikke som om at de regioner i Spanien bliver undertrykt, det gør danskerne i Slesvig Holstein jo heller ikke - de har det jo godt! Og kan de egentlig klare sig selv økonomisk uden?

Men vi talte om mange ting - og da mit spansk ikke er perfekt og de talte catalonsk spansk med stærk accent og ikke andre sprog så foregik den største del af samtalen på denne her måde.....

Tegne skrive og fortælle
Ren Jørgen Clevin :)

 (Arghh som jeg sidder her og skriver så er der en jeg har gået i skole med i London som gerne vil komme og besøge mig i Danmark, men fordi hun skal rejse til Australien og bo så skal det lige pludselig være HER OG NU og dét kan jeg slet ikke overskue! Jeg er hammer dårlig til at have overnattende gæster - don't even ask me why! Og nu vil hun så komme i over én uge og bo her - jeg har ikke set hende siden 2008! Perhaps its a little bit to push it?? ARghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!)

Da jeg er færdig med at spise ser jeg at alle menneskerne står ved indgangen/udgangen og venter - jeg maser mig igennem (total nysgerrige Deirdre-Ann) og det viser sig at det styrt regner! Helt seriøst, det styrter ned med regn og vel og mærke varm regn!!!
Men ingen af de skøre mennesker føler behov for at køle deres krop efter en hel dags vandring - men dét gør jeg så jeg STORMER ud i regnen som virkelig er kraftig men dejlig lun og danser rundt, de har nok alle sammen syntes jeg var pæn skør men århhhhhhhhhhhhhh hvor var det bare SKØØØØØØØØØØØØØØØØØØØØØØØØØØØØØØØØØØØØØØØNT! Jeg elsker regn!!

Regn Regn Regn! :)

Næste dag går jeg videre til Puenta La Reina - og det var bare HOT HOT HOT igen og igen...


Frokost i "skyggen"

Endelig noget ordentlig mad i Spanien - kors det smagte godt selv om vacumpakket pølser ikke lige er noget man skal spise råt!

Tænk engang, de var ægte!! Jeg elsker sådanne blomster og når jeg engang skal giftes så skal der være sådan nogen i min buket.......desværre duftede de ikke

Meget smal sti med en smule skygge men varmt varmt varmt
Da jeg kom til Puenta La Reina midt på dagen havde jeg beslutted mig for at tage hjem, så jeg fandt en bus mod Madrid og tog afsted - jeg var hele tiden sådan lidt i syv sind, for jeg vil så gerne gå turen og mærke friheden igen, en frihed jeg har savnet siden sidste år men på den anden side så gav denne her varme mig ikke den samme følelse af frihed - den gav mig en føleles af at skulle overleve og sådan husker jeg ikke min første pilgrimsvandring.

Den husker jeg som det ultimative frihedsrush - jeg var så fri og glad og det var så legende nemt bare at vandre derud af - jeg ELSKER at vandre, bare gå gå gå uden at skulle bekymre mig om noget. Når jeg skal tisse så tisser jeg, når jeg skal skide (pardon my french) så skider jeg, når jeg vil hvile mig så sætter jeg mig ned osv. Jeg skal ikke bekymre mig om noget, jeg kan endda sove i det fri hvis jeg vil - livet er bare skønt og legende let som Pilgrims og jeg ELSKER det!!
Men varmen havde jeg slet slet ikke regnet med i mine VILDESTE fantasier ville blive så slem!

Min søster sagde faktisk noget klogt, ikke at hun ikke altid er klog men ofte så taler vi meget forbi hinanden men da jeg ringede til hende for at spørge hende til råds sagde hun først at jeg skulle forsætte nu da jeg var taget afsted mod Far og Mors vilje, men så sagde hun lidt senere i samtalen at måske det jeg ledte efter var forandringer og oplevelser og udfordringer fordi de ting fik jeg ikke i dagligdagen men måske det var en anden slags udfordring og oplevelse og forandring jeg skulle have end at gå samme tur igen.....måske jeg skal bestige et bjerg i Norge eller vandre en anden rute eller noget og lige på dét punkt så tror jeg måske hun har ret - jeg vil aldrig få det samme ud af en pilgrimstur 2. gang som jeg fik 1. gang....

Jeg skulle så meget ha holdt mig til min første indskydelse: Via de la Plata i April!

Ohhh well af skade bliver man klog men sjældent rig og sådan er det - jeg har nu stadig en rigtig god fornemmelse inde i maven med at være taget hjem.

Jeg endte som sagt med at køre i bus i ca. 4-5 timer til Madrid og kom desværre forsent til flyet til Danmark og der var intet internet i Madrid lufthavn -  hvor syret er et lige? End ikke på McDonalds var der internet, der er internet på McDonalds i Århus men ikke i Madrid lufthavn......!

Jeg spurgte flere mennesker om de havde internet men alle sagde nej - til sidst så jeg tre unge fyre sidde og grine op af en lukket telefon butik, jeg luret længe på den og var 100% sikker på at de gik på nettet - jeg skulle jo på nettet for at bestille en flybillet hjem - så da de gik strøg jeg derover og søgte og søgte og *bing* fandt jeg et net som dog ikke var særlig kraftigt men kraftigt nok til at jeg kunne logg på og åbne min skype og logge på et net via min skype konto - som heldigvis havde ca. 89 kr på!

I mellemtiden havde Norman dog tilbudt mig at låne en kode af ham så jeg kunne komme på nettet, det takkede jeg nej til da jeg jo selv kom på, men da jeg så skulle til at bekræfte min booking og tjek ind online røg nettet og Norman svarede ikke på min sms om jeg måtte låne hans kode nu.........så jeg måtte vente HELE natten på at komme til at tjekke ind online......Men det lunede inden i at Norman for første gang nogensinde tilbød at hjælpe mig helt af sig selv - han er overhoved ikke den hjælpsomme type, i hvertfald ikke overfor mig og inden i vil jeg prøve at huske at sidst jeg talte med ham var han sød. Og så lade det være sådan.

I mellemtiden fik jeg en gevaldig peptalk af min exkæreste Uffe, han mente jeg skulle tage tilbage og gå videre og bla bla bla - han er rigtig sød og kender mig godt og foreslog at jeg så blev i Madrid et par dage og slappede af og hyggede mig, så jeg i det mindste fik lidt ferie ud af det når jeg nu var afsted, faktisk fik han mig så meget overtalt at jeg kl. 01 om natten gik ned og købte en returbillet til Caminoen!


Ubrugt busbillet til Caminoen

Men så måtte jeg tænke mig om igen, for turen trak i mine fødder, ingen tvivl om det - men jeg "glemte" hele tiden varmen og det var jo varmen som var hele problemet - min kondi og fysik var i top men varmen.......puha......

Så jeg tilbragte endnu en nat på gulvet i en lufthavn - man sover pænt dårligt dér - og fløj så hjem næste dag kl. 11.45 - inden jeg boarded gik jeg lige forbi parfume afdelingen og gav mig selv et skud parfume, jeg kunne nemlig begynde at "dufte" mig selv efter 1½ dag uden bad......evvvvvvvvv!

Jeg købte også et par sko som jeg har set på herhjemme, de kostede 325 kr mindre i lufthavnen end i Danmark - må ha set sjovt ud at se så beskidt en person købe fine nye sko :)


Jeg går SÅ godt i plateau sko!

Jeg fråsede faktisk lidt mere og købte OGSÅ en parfume med hjem! Jeg plejer at have to parfumer men de er begge løbet tørre, den ene købte jeg sidste gang jeg var afsted og den anden har jeg fået af min søster, min erfaring er at hvis man har to parfumer at skifte imellem så bruger man ikke så meget parfume og de holder længere, men jeg syntes trods alt ikke jeg kunne tillade mig at købe begge parfumer så jeg nøjes med den ene

Coco Chanels "Mademoiselle" - den købte jeg ikke men den er også vildt god

Diors parfume "Miss Dior Cherie" - det var den jeg også købte med hjem......uhmmmmmmm
Jeg er måske en smule nørded mht. mange ting men er der én ting jeg er total sucker ved mht. Spanien så er det deres landbrug!! Hvor skørt og mærkeligt det end lyder så elsker jeg det faktum at jeg ser så mange flere dyr på græs end jeg gør i Danmark, da jeg var barn var der køer over alt, jeg vidste instiktivt at når køerne kom på græs så var det snart sommer, ligesom jeg vidste at det snart var jul når man kunne få de små appelsiner i butikkerne (clementiner) og at høsten var nær når Mirabellaerne kunne spises og jordbærsæsonen var min fødselsdag. De ting kan man ikke pejle sig efter i dag, man kan købe clementiner året rundt hvis bare du går i de rigtige butikker og det samme med jordbær og mirabellaer, sidstnævnte ved jeg slet ikke om findes mere udover i læhegnet på min gård??

De sidste 15 år har der næsten ikke været til at spotte køer på græs i Danmark, da jeg var barn kunne markerne være plettet med køer så langt øjet rakte - heldigvis er det lidt på vej tilbage fordi der er kommet så meget fokus på økologi og på dyrs velfærd, ingen dyr har jo godt af at gå inde hele tiden.

Men altså, i Spanien har de jo dyr over alt - også klamme hunde men dem går jeg en KÆMPE bue udeom og kommer de for tæt på slår jeg dem med min stav! Ikke at jeg har gjort det men jeg har overvejet det et par gange før kræet selv fandt ud af at stikke af igen og lade mig være - men køer.......århhhhhh der er køer over alt i Spanien!
Da jeg var lille, ca. 7-8 år skrev jeg en 8 sider lang stil om køer *fniser* Jeg kunne 10 forskellige racer af køer som kunne findes i Danmark og samtidig nævne hvilken af dem der var malkekvæg, kødkvæg osv. Min mor siger at ingen hjalp mig med opgaven og at det var en fristil hvor jeg selv valgte emnet, året efter skrev ejg 21 sider om Christian D. 4! Hvem sagde nørd??

Jeg har stadig stilene derhjemme et sted i papkasserne, der er sirligt klippet billeder af køer ud af landsbladet og klistret på forsiden og inden i kan jeg se at jeg har tegnet linjer med en linial og bagefter visket dem ud igen......

Alt det kom jeg sådan til at tænke på da jeg så køerne i Spanien, ingen af dem har fået fjernet deres horn, hvilket jeg syntes er lige kækt nok når de ofte går frit rundt bare med en bjælle på.....

Dejlig ko = Små patter = Kødko. Store patter = Malkeko


Da jeg fløj hjem sov jeg det meste af vejen men vågnede op da vi fløj over Storebæltsbroen mod mit elskede København, det var helt fantastisk at kunne se dén vej jeg så ofte har kørt på fra luften af, Århhh hvor jeg dog ELSKER København!

Storebæltsbroen set fra luften af
Jeg har faktisk i mange mange år været rigtig bange for at flyve, mærkeligt nok for jeg har aldrig haft en dårlig oplevelse med at flyve og jeg elsker at komme væk, men det var sådan i mange år at jeg faktisk ikke brød mig om selv flyveturen - det gør jeg nu og en af mine store drømme er begyndt at vågne op igen, jeg kunne så godt tænke mig at se min gård fra oven af, der er måske ikke så meget smukt at se på nu, sådan som den ser ud i dag men det er stadig en drøm jeg har og jeg har loved mig selv at inden jeg sælger så har jeg fløjet over gården og kikket ned :) Min søsters ex-kæreste som jo var både pilot og læge havde også et fly sammen med sin far og han lovede flere gange at tage mig med men det blev aldrig til noget - men én dag, så sker det. I'm so sure!

Nå men da vi fløj over Sjælland hoppede flyet flere gange og pludselig kunne jeg se at vingen, som jeg sad lige ud for ligesom skar sig igenne en sky - det lyder mærkeligt og er det måske også, jeg har tit siddet i et fly og fløjet igennem en sky men det her var anderledes, det var som om skyen blev skåret op.....jeg forsøgte at tage et billed af det


Her var jeg ikke hurtig nok så det ser bare tåget ud

Her er vi lige ved at flyve ind i skyen, det var HELT fantastisk at se! Da jeg var barn blev jeg flere gange lovet at komme ud i cockpittet til piloten men det blev aldrig til noget, så kom 911 i New York og nu må ingen komme ud til piloten under flyvningen og slet slet ikke nysgerrige unge damer - men damit hvor gad jeg godt sidde og se hvordan det ser ud når en fly skære en sky over på første klasse!!

Jeg så også noget andet fra luften, noget jeg tit har tænkt på at besøge selv - og ligesom jeg fløj over dét besluttede jeg mig for at når jeg engang skal på en seriøs date med en fyr jeg kan se mig selv sammen med så vil jeg tage ham med dérud - for naturligvis vil jeg kun falde for en fyr der ligesom jeg har travemani i bentøjet og netop dérfor vil en sådan tur være total genial og virkelig en date som siger spar to!

Prøv at se her:


Saltholm set fra luften

Misundelsesværdigt sted....
Der går over 1000 køer på Saltholm om sommeren og op til 70.000 fulge yngler dér hvert år, jeg er klar på en vandretur derover - jeg har ingen ide om hvordan man kommer til øen men med min charme skal jeg nok få en eller anden gammel skipper til at sejle mig derover og hente mig igen - kunne dét ikke bare være den ultimative date?? Uhhhhhhhhhhhh gid jeg må finde en SNART!! :)

Jeg sidder her i sengen og er helt nyvasked og har så mega meget lyst til sex, men en af de ting som også vejet op for at jeg tog hjem er en ting jeg ikke har nævnt for nogen.......... i dag var jeg hos lægen og har fået noget stærkt hormon creme (Brentacort) nogle piller mod svamp og pencelin mod betændelse......den skarpe kvinde kan selv regne ud hvad der er sket!

Pga. varmen er hele mit underliv revnet - ja ha ha der er revner i det i forvejen men altså revnet hvor der normalt ikke er revner. Fra hvor missen starter til hvor ballerne slutter er jeg én stor revne.........ordet "AV!" dækker overhoved ikke!
Lægen fortalte mig at han har været udstationeret i AFrika for mange mange år siden og dér er det et kendt fænomen men han har sjældent set det i Danmark og kun få gange i så slemt et tilfælde som mit - det som er sket er at min krop har udskilt så meget varme at min huds naturlige beskyttelses i skridtet er begyndt at blev overophedet og så har huden slået revner af fugt. Hele mit mellemkød, hvor ulækkert det end må lyde i andres øre - er helt hvidt. Normalt er hud jo rosa eller pink men mit er helt hvidt som når jeg har haft våde fødder længe i et par sokker.

Jeg syntes ikke selv det er ulækkert for jeg er altid meget ren og pertentlig med mit underliv men det gør ond og da jeg ligesom kunne mærke at der var noget galt før jeg fik mulighed for at se det med egne øjne tænkte jeg at jeg for alt i verden måtte holde alle de små revner rene, så jeg smurte sådan noget hånddesinfektions middel fra Apoteket på! Jeg havde købt det til at smørre på hænderne når jeg har været på toilet i naturen og ikke kunne komme til at vaske hænder, bare fordi man vandre behøver man ikke være et svin - det slår efter sigende alle bakterier ihjel.

Da jeg fortalte dét til lægen kikkede han på mig og sagde: "Hånddesinfektions middel? AV hva!" Og han havde så evig ret min søde læge, det gjore ondt at smørre dét på små åbne sår, jeg både bed mig i hånden og fik tåre i øjene og næsen begyndt at løbe da jeg gjore det første gang, er du gal det gør ondt at smørre sådan noget på åbne sår!
Men jeg tænkte hele tiden at jeg skulle holde mig sund og ren - og lægen sagde at det var modigt gjort af mig og sikkert havde gjort at det ikke var blevet værre, selv om det er slemt nok.

Lægen fortalte at da han var i Afrika havde han prøvet at det var så varmt at hans pung (nosserpungen) var gået løs......altså dér hvor en mands pung hænger fast mod måsen, dér havde den givet slip pga. varmen.......så når min læge siger at han godt ved at det gør ondt så VED jeg nu at han faktisk ved hvad han taler om!! Engang for mange mange MANGE år siden da jeg stadig boede hjemme var jeg til en gynækelogisk undersøgelse hos min læge, som også var resten af familiens læge - og så siger den mandlige klamme læge som hed det ondt navn (i min verden) "Jeg ved godt det er ubehageligt......." Øhhhhh HVORFRA ved du som MAND at det er ubehageligt at du stikker en kold jerntang op i min tissekone??? Idiot!
Don't even udtal dig om ting du ikke aner en skid om!

Men jeg syntes allerede jeg kan mærke nu at min tissekone har det bedre, det dunker ikke så hårdt i den mere selv om det stadig svider....

Og nu må jeg vist sove......og fryde mig over at selv om jeg ikke fik den pilgrimstur som jeg havde planlagt så er jeg stadig super sej, på 3 dage, eller på 2½ dag har jeg gået fra St. Jean Pied-De-Port i Frankrig til Puente La Reina i Spanien, hvilket er ca. 92,4 km og det igen er ca. 30 km i gennemsnit - I'm so fucking cool til dét der gå noget!

2 kommentarer:

Tante Kage -kagedage sagde ...

Puha, du formår altså at give mig mange mærkelige oplevelser på meget kort tid, jeg har grint, smilet, ærgret mig og til sidst krympet mig -takket være dig !
Jeg forstår slet ikke hvordan du kan nå at opleve alt det du gør på SÅ kort tid!!!!
Og da jeg er meget billedlig, så har jeg et meget tydeligt billed af dit perineum (et ret så fantastisk ord om noget knap så fantastisk eller noget) og det er ikke et rart billede.

Deirdre-Ann sagde ...

Jeg er, ligesom dig meget billedlig og observant og så har jeg oven i klæbe hjerne, så mine mange oplevelser er nok en kombination af alle de ting - men jeg tror nu ikke jeg oplever mere end andre mennesker, tværtimod jeg er bare god til at huske detaljerne som jo ofte er dét der gør livet lidt mere specielt!

Perineum......er dét et fantastisk ord? Hmmm jeg syntes det lyder som noget en tandlæge bruger....!

Og tak fordi du læser med!