mandag den 24. december 2012

Afrikansk Jul

SÅ er jeg tilbage - ugen gik og blev til endnu en uge som blev til endnu en uge men nu er jeg her!

Hvad er der sket siden sidst?

En masse!

Jeg har taget imod en masse masse små kenyanske statsborger, 4 døde. Jeg har også givet hjertemassage i 20 minutter på et bord der var så højt at jeg måtte stå på tær og endte med at forstuve mit venstre håndled - desværre endte det også med at moderen som jeg kæmpede for at få tilbage til livet døde lige dér foran mig. Ufattelig ufattelig hårdt!

Jeg kæmpede og kæmpede virkelig men der var intet at gøre, hun døde fordi livmoderen ikke trak sig sammen. Det gjorde at hun forsatte med at bløde og man kan vel sige at hun blødte ihjel. I filen stod der at hun døde af Atonic contractions hvilket jeg ikke har kunnet slå op, men det var dét som stod.

Jeg tænker stadig på hende - ikke 24/7 men ofte. Hun efterlod 6 små børn og en nyfødt sund og rask pige.

Jeg arbejder ca. 8 timer om dagen og det er mere end rigeligt - det er vildt hårdt det her jeg har kastet mig ud i! Ikke kun fordi jeg ikke aner noget om at være jordemoder men også fordi de på hospitalet er så meget i personale mangel at de nærmest tror jeg kan klare det hele selv!!

I torsdags gik alle sygeplejersker og jordemødre i strejke i Kenya og jeg stod alene i flere timer med flere aktiv fødende kvinder - det gik heldigvis godt men gru og ve hvis det ikke havde!!

Når jeg kommer hjem er jeg bare SÅ træt at jeg kun tænker på at sove! Jeg er virkelig ikke særlig sjov selskab for it manden...... vi har nærmest heller ikke sex mere - eller jow vi har sex men ikke så meget som jeg godt gad. Problemer er at jeg er så træt at jeg ikke orker at tage initerativ, men hvis han gør så er jeg klar, desværre er it manden heller ikke verdensmester i at tage initerativ til sex..... :(

I fredags lejet vi et lig af en bil og kørte ned til Kisumu ved Lake Victoria hvor vi bor på Impala Eco Lodge, hvilket helt bogstavelig talt er balsam for min sjæl. Jeg kan simpelthen ikke forklare hvad det har gjort for mig at være her de her dage!!

Hele lørdag var jeg ved siden af mig selv og kunne ikke finde ro, jeg sov dårligt om natten og det samme var gældende søndag - det er først i dag mandag at jeg er frisk og oven på igen! I morges efter tre små stykker frugt skulle jeg på wc og inden for den næste halve time var jeg på bummelum wc 3 gange - min mave går simpelthen i stå når jeg er på arbejde!

Jeg tisser eller laver ikke én eneste gang i løbet af en hel arbejdsdag - toiletterne er bare et hul i jorden uden mulighed for at tørre mig eller vaske hænder - hygiejnen er helt HELT i bund og jeg som er så hys med hygiejene!!

Jeg har det simpelehen SÅ GODT her, at jeg virkelig ville ønske at vi ikke skulle hjem til fattigdom og små døde babyer og børn der råber "Hvid giv mig penge" hele tiden..... jeg hader maden, den er virkelig dårlig! Når vi køber "beef" altså oksekød så er det hamret ud med en økse og kødet er fyldt med splinter af knogler - jeg får total lyst til at brække mig når jeg midt i maden får en knogle i munden.....

Jeg lever af morgenmad og så mad når jeg får fri omkring kl. 14.00 og that's it. Jeg spiser faktisk kun de to gange om dagen hvilket er super usundt og jeg tror faktisk ikke at jeg taber mig ved det så ergo er der ingen win win situation ved at spise skod mad!

Men her på resortet er maden bare fantastisk!! I går fik jeg en Angus steak, kødet var så mør at det smeltede på tungen og kunne skæres over med en gaffel! Da vi ankom den første dag fik jeg en burger...... det var som at smage et stykke af himmelen!

Alt i alt har jeg det rigtig godt her på resortet, hvor vi har gået nogle lange ture og set på de vilde dyr i bur, ja det lyder måske lidt makabert men dyrene er alle blevet redet fra dyremishandling, krybskytteri osv. Feks. er der en kæmpe skilpadde som har hul i skjoldet, det har den fordi en eller anden idiot har bundet den til en snor med en spand i og tvunget den til at gå op og ned af en stejl skråning for at hente vand. Den er ca. 200 år gammel og bor nu alene her i parken i en stor indhegning hvor den kan gå og græsse hele dagen og bare hygge sig.

Her er også en masse andre dyr som ikke er i bur, feks. impalaen (Gazeller) flodheste, aber osv. Så det er helt fantastisk at gå rundt herinde. Alting er så naturagtigt og frisk, luften er ren og her er ingen som tigger eller råber eller stirre - hvilket åbenbart har gået mig meget mere på end jeg selv har været klar over.

Når vi tager hjem i morgen skal jeg arbejde i tre dage og så tager jeg en ferie igen - det er lidt luksus agtigt men mange af de andre har ferie frem til 12. januar og oven i det så strejker alle sygeplejerskerne og jordemødrene og jeg orker bare ikke at stå alene med de fødende kvinder, tænk hvis der går noget galt? Jeg er slet slet slet SLET IKKE kvalificeret til at stå alene!

Hmmm lige nu kan jeg faktisk ikke rigtig skrive mere, jeg aner ikke hvad jeg skal skrive. Er helt blæst inden i rent tanke mæssigt.

I aften er det forresten juleaften. Juleaften 2012 og jeg har lige afleveret vores tøj til houskeeping for at de skal stryge det - total luksus! Om et par timer skal vi op og spise aftensmad og så køre vi hjem i morgen tidlig. Vi har ca. 75 km hjem.

Men tænk lige på det, i år er det it manden og min første jul sammen. Sidste jul sad vi og mailed sammen, jeg fik billeder af hans forældres total idylliske hus og jeg var hjemme - savner virkelig mine to små brødre og min lillesøster som forresten er blevet single igen.

Hun har også fået konstateret kronisk nyreproblemer som en dag kan munde ud i at hun skal ha en nyre transplantation - og dét valgte hendes spasser kæreste lige at pointere da han slog op!!! Det var ikke nok at sige "det er ikke dig, det er mig" nej nej han skulle også lige sige "ja du har jo også fået konstateret den der nyre sygdom som man jo ikke ved hvad kan bringe med sig så jeg tror bare jeg smutter nu"

Min søster er meget ked af det og det gør mig ked af det så det er lidt noget bæ at jeg er så langt væk - havde jeg været i Marbella kunne hun nemt være fløjet ned til mig.

Ingen kommentarer: