søndag den 15. februar 2015

Søndag i Spanien

I morgen rejser jeg tilbage til Danmark - skal i banken tirsdag med mine økonomiske stærke forældre, faktisk er de nok hvad man vil kalde sværvægtere rent økonomisk men jeg ved også at de har arbejdede sig til det hele, for hverken min Morfar eller Mormor var for ægteskabet - min far var jo moderløs og for nogle af 65 år siden var det ikke så velset.

Dernæst var han Godsejer søn og ret vild - ikke det perfekte match for deres eneste datter.

Min Farfar var derimod henrykt over at min Far blev gift - til bageren skulle han angiveligt ha sagt: Det er den lykkeligste dag i mit liv - jeg troede aldrig XXXX blev gift!!!!

Men ingen af dem ønskede at bidrage økonomisk til mine forældres liv. Min Mormor og Morfar fordi de var enig om at Mor havde sat sig selv i situationen - og min Mor var for stolt til at spørge om penge (lidt ligesom jeg)

Mormor smeltede dog altid når Mor fik et barn (siger Mor) og da vi jo er ret mange børn, smeltede Mormor ret meget - og jeg var jo den første pige....og hvis jeg ikke var Mormor's øjesten så var hun i hvert fald min øjesten!

Farfar var bare gammeldags, han mente man selv måtte tjene til det man havde brug for - hvilket også er 100% korrekt, men man kan jo havne i situationen som man ikke selv er herre over.

Anyway, min Far er en hårdtarbejdeden mand og min Mor er en sparsommelige kvinde der kan få ingenting til at række ugen ud. Det har mundet ud i at min Far har tjent nogle okay penge som min Mor har investeret (hun er et økonomisk geni!) og fået til at vokse. Mor har investeret i alt lige fra aktier og obligationer til fast ejendom og så har vi børn, lært at spare og arbejde fra vi var ganske små.

Nå men ovenstående munder ud i, at jeg tirsdag morgen skal i banken sammen med mine forældre (i en alder af 36 år) og købe min udlejningslejlighed - jeg sværger hermed ved mig selv og alt hvad jeg har kært at jeg ALDRIG vil misse et afdrag på lejligheden og at jeg ALDRIG vil sætte mine forældre i den situation at de skal punge ud med de penge de sætter som garanti bag mig og mit dårlige økonomiske rygte!!!

Jeg har faktisk ALDRIG misset én eneste betaling, nogensinde - ever! Men jeg har gået i utætte sko, 7 år gammelt undertøj og sulten i seng anno 2010-2015. Men selv om det hårdeste ligger bag mig, så er jeg stadig ikke ude af dønningerne efter min Gård og den vil nok, desværre, forfølge mig resten af mit liv - men uanset hvad, så er jeg mega glad for at jeg trods alt har mit navn.

Mit rene pletfrie navn. Nogle gange kommer man så langt ned og langt ud, at man ikke har mere at miste, mere de kan tage fra en - det eneste der er tilbage er den stolthed man har inde i en selv og dén kan ingen tage fra en.

Jeg er rasende stolt af mit super gammeldags navn og jeg er pavestolt af min gamle traditionsfyldte slægt og mit efternavn. Jeg er SÅ STOLT af hvor jeg kommer fra, at jeg til den dag jeg dør, vil beholde mit navn - måske jeg en dag tager et efternavn mere, men jeg sløjfer ingenting, that's for darn sure!!

Får jeg børn, vil jeg opdrage dem til at være stolte af hvor de kommer fra  - jeg vil opkalde dem, sådan at de altid ved, selv i de mørkeste stunder af deres liv, at de har et menneske før dem, som har heddet det samme og som har klaret sig godt og som altid kikker ned på dem oppefra. En skytsengel.

I morgen flyver jeg hjem, i København skal jeg mødes med min lille svenske nevø, han skal med over til Farmor på Vinterferie. Han er 9 år nu og total lækker. Skulle ha kørt min søsters bil hjem, men når jeg skal ha min nevø med, må jeg ikke køre i bilen, den er for usikker (noget gammelt lort for at sige det mildt - min bil er bedre!!)

Onsdag har jeg en frokost aftale - tror jeg - med min bedste Radioven på en cafe i Århus. Jeg har inviteret ham og vil lave et oplæg til hvad vi skal tale om, for det er virkelig vigtigt for mig at vi får talt ud om hvad der er sket - ellers kan vi aldrig få et firma op og køre sammen. Jeg håber det lykkes men jeg er ikke sikker. Nu må vi se - jeg har lovet mig selv og It manden at jeg giver det én chance mere, men så kan jeg faktisk heller ikke mere.

Jeg magter ikke at arbejde sammen med mennesker som medføre svigt på svigt. Jeg vilikke være med til det mere.

Jeg har, mens jeg har været her i Spanien, sendt en mail til et hus jeg passer hernede, eller til ejerne af hust og sagt at jeg ikke kan passe det mere. Rent logistik mæssigt kunne det nemt lade sig gøre, huset køre allerede på skinner, jeg har en rengøringsdame og huset er online på flere platforme, så der er ikke meget arbejde med det, men problemet er som altid, at når et stykke arbejde er blevet udført, så betaler folk ikke og jeg har besluttet mig for at jeg i 2015 ikke mere vil være large overfor folk.

Hvis de ikke vil betale for min service, så vil jeg ikke arbejde for dem. Slut. Jeg havde frygtede at de ville ringe til mig og presse mig - det har de gjort før, fået mig til at forsætte selv om jeg ikke ville, men jeg har intet hørt.
Dejligt men også lidt skræmmende for hvad nu hvis de pludselig ringer og jeg så kommer til at tage telefonen og de taler mig ind i det igen??

ARghhh jeg er så svag nogle gange!!!

Men jeg fik gjort deres hus rent og med de penge fra deres hus og fra Sierra Nevada lejligheden, er min tur herned betalt. Så det er skønt at vide.

1. Marts 2015 kl. 12.00 overtager jeg min udlejningslejlighed i Århus og så skal den møbleres, da jeg jo mangler en hel månedsløn for februar måned, må jeg være yderst kreativ for at få den møbleret..... jeg mangler både en seng og et TV og et spisebord og spisebordsstole og sofa og sengetøj.

Jeg solgte mit spisebord, stole og sofa da jeg flyttede fra min Penthouselejlighed, sengen er skrottet (eller den står i mine forældres udlejnings hus og når den ikke skal stå der mere skal den dø) Mit fine røde TV lånte min yngste lillebro og nu virker det på magisk vis ikke.....

Jeg ved hvilken ting jeg gerne vil ha, men money money money....

Sengetøjet har jeg taget med herned til Spanien, så jeg kan lave en dobbelt skiftning på 6 personer ud og 6 personer ind samme dag. Det er i alt 12 sæt sengetøj....inkl. lagner.....

Håndklæderne har jeg endnu og alt min køkkenservice har jeg også. Plus dyner og puder.

I morgen skal jeg op og med taxi til Rutebilsstationen og derfra med bus en times tid til lufthavnen og så flyve hjem, så med tog og så med bil...... long day of travelling. Men jeg elsker at rejse så det er okay.

Nu skal jeg ha ryddet op i lejligheden, så den er klar til at rengøringsdamen kommer i morgen.

Jeg havde forresten en god samtale med hende i dag, hun mødte op kl. 16.00 - med sin lesbiske kæreste. Jeg tænkte det var lidt mærkeligt for det var jo hende jeg skulle tale med, ikke kæresten men på den anden side, fortæller det måske også om hvor nervøs hun har været og derfor har hun taget support med.

Anyway jeg gav hende hendes nye "Bibel" en 42 siders tyk Rengøringsmanual som jeg bad hende læse til hun kunne den uden ad og så altid slå op i den hvis hun var i tvivl.

Jeg har så meget brug for hende og hendes hjælp til at få det her til at fungere, så jeg betaler hende en rigtig god løn - eller det vil sige det gør gæsterne, for alle gæster i lejligheden betaler for rengøring og dermed kan jeg holde min lejlighed up to date hele tiden. Lækker og ren - og det var specielt det sidste som haltede lidt, renligheden og så øjet for detaljer.

Jeg er jo total en detalje nørd!

Nå men altså, rengøringen ordner ikke sig selv.....eller rengøringen, den skal jeg jo ikke ordne men oprydningen skal jeg.

P.S: mit ansigt er stadig helt ødelagt af udslæt og jeg håber virkelig at ham der hudlægens piller snart begynder at virke, for jeg har fået så mange blister i munden at det gør ondt når jeg bare sidder helt stille uden at tale, uden at bevæge mig, uden at trække vejret - bare helt muse stille, så smerter det.... hvis det ikke bliver bare lidt bedre enden Tirsdag, så må jeg tage til læge og få noget smertestillende.

Ikke det bedste billede og måske man ikke kan se noget der kan fremkalde medlidenhed men OMG hvor gør det ONDT!!!


Den skæv tand i undermunden har jeg forsikret for så mange penge at jeg næsten ville ønske at de faldt ud så jeg kunne få pengene!

Da jeg var yngre og forpioner på en spejderlejr fik jeg en rafte i hoved som slog min tand så eftertrykkeligt ind i undermunden på mig - siden da har jeg hvert 4 år fået den røngten fotograferet for at bibeholde erstatningskravet fra forsikringen. Worst case scenario er ifølge min læge at den vil dø i roden og skal erstattes med en implantat som vist er ret dyr.

Jeg fik den lige røngten fotograferes her d. 31. December da jeg var til tandlæge, så nu er den safe igen i 4 år - du skulle se min tandlæge fil, den er mega mega tyk! Jeg har også en flækket fortand og engang havde jeg en død fortand da det var mælketænder pga. en slåskamp med mine brødre, jeg fik engang rykket en visdomstand ud (hos en anden tandlæge) med det resultat at min kæbe slog en revne fordi han gjorde noget forkert, så det er jeg også forsikret for....

Min tandlæge er Araber og har overtaget klinikken efter den gamle tandlæge og han er bare så mega mega cool - han kan altid huske mig når jeg kommer og det på trods af at jeg kun kommer én gang om året. Han siger han aldrig har set så pæne tænder med så tyk en journal og at det er ret imponerende at jeg har dem alle endnu - nåe ja, fik også slået et par tænder løse da jeg blev overfaldt i København, det er der også forsikring på.

Jeg har forresten aldrig haft et hul i mine tænder, altså et karius hul.... jeg er 36 år! Stik den!

Og så lige et stemningsbillede fra da jeg stod og ringede på døren til min Lettiske venindes lejlighed i dag. Min Inga bil står parkeret på vejen hvor hun bor når jeg ikke bruger den selv. 

Ingen kommentarer: