mandag den 16. april 2012

Burgos, Gaver & Kolde Tær!

Jeg er simpelthen SÅ træt, sidder eller retter ligger på siden i min dejlige rene dobbeltseng på mit hotelværelse i Burgos

Skrevet SØNDAG D. 15. APRIL!

I øjeblikket sidder jeg på en lille næsten tom restaurant/bar i Hornhillos del Camino, klokken er 12.44 og jeg har gået siden kl. 07.30. I alt 21 km – var lidt en sovetryne i morges så jeg kom ikke rigtig af sted til kl. 07.00 som jeg plejer….men det er også min sidste nat på hotel inden jeg er færdig, så jeg under godt mig selv at hygge lidt mere….

Ham jeg laver PR for, eller det firma som en af aktionærerne i Spanien anbefalete mig til, hvilket jeg er ham ualmindelig taknemmelig for, han har ikke betalt mig min løn……..!”#€%&//()=?=)(/&%€#”!

Jeg kunne TUDE af arrigskab!! Hvad sker der for at jeg udføre et stykke arbejde, at vi har en kontrakt som han har godkendt og underskrevet og så alligevel betaler han ikke????

Jeg er helt fortvivlet, det betyder nemlig at min konto for første gang siden september 2011 er gået i minus……..jeg har måttet overføre penge fra min kassekredit for at kunne få min konto til at gå i plus igen og for at kunne betale min husleje pr. 1 maj inkl. Alle mine regninger, som jeg efterhånden syntes der er ret mange af…. Bla. Har jeg jo fået tv og trådløst internet, det koster – men jeg har så afmeldt mig Fitness, så det går næsten lige op, men så er der også HK A-kasse og Fagforening, der er husleje, forsikringer – som jeg i øjeblikket ikke har nogen af da jeg ikke har hørt tilbage fra nogen af forsikringsselskaberne, det må jeg ha gjort noget ved når jeg kommer hjem, lige nu har jeg besluttet mig for ikke at tænke på det, for jeg kan alligevel ikke gøre noget ved det her…

Men jeg får den ondeste samvittighed over at jeg er her på Caminoen og bruger penge i stedet for at være hjemme og tjene penge – jeg troede helt 100% at han ville overholde den kontrakt vi havde lavet og indbetale 10.000 kr på min konto i april, maj, juni og juli, men nu har jeg rykket ham 3 gange og overhoved INTET hørt fra ham! Han svare end ikke på mine mails…..

It manden er rasende på ham, han syntes han er dybt uprofessionel og så er han nok også vred over at det går ud mig, han har sagt at han syntes jeg skal bede om et møde med ham næste gang jeg er i Århus og så vil han med til mødet, for som han siger så har han købt ydelsen af mig og mit firma, og han kan lige så godt være en del af mit firma og derfor deltage.

Jeg får helt ondt i maven ved tanken om at jeg måske har lavet en mega brøler ved at stole på ham og så ikke få noget ud af det alligevel – men hvordan skulle jeg kunne vide at han ikke ville overholde vores aftale? Vi har jo en kontrakt…..*snøft* Det er SÅ typisk at det her sker for mig…….arghhh!! Hvorfor kan intet bare komme nemt til mig? Hvorfor skal jeg altid kæmpe så meget rent økonomisk?

Har besluttet mig for at leje min elskede lejlighed ud fra 26. Juni og en måned frem når jeg rejser ned til It manden for at fejre hans 40 års fødselsdag og bagefter for at tage på sommerferie med hele min familie i Italien, så jeg er alligevel ikke hjemme i én måned og så vil jeg se om jeg kan tjene nogle penge på at leje den ud, den ligger jo super godt og når jeg får gjort noget lækkert ved terassen så bliver det Københavns lækkreste Penthouse!!

I næste måned får jeg knap 5000 kr for artikler jeg har skrevet, problemet er bare at de penge er bagudbetalt, dvs. artiklerne er i et rejseblad i DK lige nu, men pengene kommer første 30 dage efter trykningen af artiklerne…..

Jeg må virkelig tænke kreativt for at tjene flere penge så jeg kan overleve denne her krise som åbenbart er på vej igen…troede lige at det gik så godt men det gjorde det så åbenbart ikke. Dumme lorteskid! Nå men lad mig fortælle mere om de sidste par dage….

Efter maridt opholdet i kostalden som næsten sendte mig til tælling, så strøg jeg ud af døren da klokken blev 07.30 næste dag, jeg greb bare min taske og tæskede afsted, tog jakken og regnslag på mens jeg gik SÅ travlt havde jeg med at komme afsted!!!

Jeg piskede derud af og gik 32,7 km, stoppede kun én gang inden jeg kl 17.00 ramte St. Juan de Ortega, et kæmpe skod albergue i et gammelt lortekoldt kloster, madresserne buet som en ryg på en ko og tæpperne var så nasty at jeg virkelig tvivlede på om jeg burde lægge dem henover min sovepose, men der var SÅ koldt derinde, at jeg sov med alt mit tøj på, inkl. Fleecebluse, softshell jakke, bukser og strømper i min ultra varme sove pose og alligevel frøs jeg!!!

Dagen efter fandt jeg ud af at der kun én km derfra, i en by der hedder Agés var et helt sprit nyt albergue med private værelser og de alm. Værelser indeholdt kun 4 senge pr. rum…….altsammen for 8 euro!! Dét kan jeg helt klart anbefale at stoppe dér i stedet for i San Juan de Ortega, som bare er et kæmpe religiøst lokum af et gammelt kloster med fugtstriber på væggene! Pwadder!!

Nå men jeg brugte eftermiddagen/aftnen på at ligge og stene i sengen, indtil jeg tvang mig selv i et ultra fucking koldt bad i et mega koldt og nasty badeværelse, hvor træk og slip håndtaget på to af tre toiletter var i stykker, der var ingen sæbe eller wc papir…..kun to brusere til kvinder (og der er 145 senge……og sikkert tilsvarende antal brusere til mændene!) Næste dag var jeg oppe og af sted kl. 7, efter kun 25 km stoppede jeg i Burgos – jeg var simpelthen så ufattelig våd at jeg trode jeg skulle dø!!!!

I en lille bitte by ved navn Cardenuela er der en mikro bar, som er ejet af den eneste sorte kvinde jeg har set i Spanien, hun havde to drenge på ca. 8-10 år med en spansk mand, den ene var kommet ud som total afro og den anden som meget mere spansk, de var så søde. Stedet var virkelig lille, to borde og væggene trængte til at blive malet gange en million
– men damen var sød og smilende og dét gør bare en kæmpe forskel! Jeg kom ind og var som sagt så våd at jeg kunne hælde vand (!) ud af mine sko på trods af at jeg havde rengslag og regnjakke på….. jeg spurgte damen om der kunne tændes for radiatoren så jeg kunne tørre mine sokker men hun undskyldte at radiatoren var gået i stykker i vinter og at hun ikke havde haft råd til at få den lavede – skidt pyt tænkte jeg, jeg har jo før gået med plastikposer i skoen og så var det jo det jeg måtte gøre igen.

Jeg sad med mine helt våde og kolde fødder på flisegulvet, da damen kom med noget pap jeg kunne sætte fødderne på og 5 minutter efter kom hun ned med et par helt tørre rene vandresokker (!!) TIL MIG!!

Jeg lader det lige stå et øjeblik……. En HELT FREMMEDE dame, på en cafe, giver mig, Deirdre-Ann et par rent varme tørre vandresokker fordi hun har ondt af mig og fordi hun er ked af at radiatoren ikke virker…… Bagefter tager hun min sko og står og tørre dem under håndtørren på badeværelset (!) i 20 minutter så de næsten var tørre…..

Jeg er simpelthen måløs – tænk engang at der findes sådanne mennesker?!!! Fremmede der vil gøre så meget for andre….. Jeg fik hedes navn, det var Raquel og så har jeg fotograferet adressen, så når jeg kommer hjem – og får lidt penge, så sender jeg hende en æske dansk chokolade og siger tak for venligheden, dét ved jeg vil betyde meget for hende og det hun gjorde for mig betød meget for mig….

Og sådan fik jeg mig haltet de sidste 17 km til Burgos, hvor jeg tjekkede ind på et hotel der hed noget med ”…….y Londres” – det kostede kun 39 euro, eller skal jeg måske sige det kostede 39 euros? Har helt fortrudt at jeg tillod mig den luksus nu når jeg ingen penge har….

Anyway, nu er jeg i Hornillos del Camino og vil forsætte til Hontanas, hvor der er mange private Alberguer.
Det er ca. 11 km mere men hvis jeg vil mødes med It manden i Santago d. 29 så skal jeg gå min. 29 km pr. dag og dét har jeg tænkt mig at gøre, hvilket egentlig ikke er et problem – tanken om at mødes med ham er dejlig……

I dag da jeg gik og tænkte på ham og jeg så fik jeg pludselig en mærkelig følelse i kroppen, men ikke bare i kroppen, nej den var lokaliseret i maven, et slags sus eller en bølge af varme…..jeg fik et helt chock over at jeg fik den følelse, gad vide hvad det var?

Nå, klokken er nu 13.23 og jeg må hellere hit the road – men først skal jeg tisse….

Nåe ja og så har Norman skrevet inde på min gruppe og spurgt om der er andre som også er ude at gå, jeg har svaret at jeg var i Burgos og talt at jeg nærmest er 5 dage ahead of them så det passer mig rigtig godt.

De kan ikke med alt deres benkraft indhente mig ☺ Girl power!

Her er lidt billeder fra den seneste tid

Den fede mands iltmaskine den nat jeg var låst inde i kostalden!

Eneste varmekilde i kostalden!!!

Så ved man bare at der er regn på vej (igen)

Men hov, blev snydt, der kom sne i stedet for!!!

Led nedstigning (og opstigning) som jeg lykkeligt havde glemt men at gå dér igen var total dejavu!

Vådt!

Vådt!

Pjask Våd!

Her er sokkedamems lille bitte cafe...

Et sjovt askebæger i Burgos

Spansk byggefærdighed!!!



Her er min vabel på tåen pga. våde sokker.....den er heldigvis fin nu og erstattet af en lille fætter magen til på min hæl....

Hagl.....

Sokkerne fra Sokkedamen!!!

Her bor sokkedamen :)

Mine tørre sokker og pappet......jeg er stadig dybt taknemmelig!

Her bor sokkedamen

Lorte vej når man har ondt i knæerne

Vand i skoene.....

Eneste øjeblik med solskin, 20 min efter styrtede det ned! (igen)

Den klamme (og pissekolde) kostald!!!
I dag er det mandag d. 16. April og jeg har haft en top max mega dårlig dag - men jeg orker ikke at skrive mere, har netop copypasted det ind jeg har skrevet mens jeg sad på cafe for et par dage siden og det må gøre det for nu....

Pisse fryser - sidder i et Albergue og venter på mit vasketøj, har kun to t-shirts på og et par trusser og så min softshell jakke mens jeg sidder i min sovepose med et tæppe henover og stadig fryser jeg.......

Har gået 36 km i dag og har fået en hælvabel (den fik jeg i går) Løb tør for kontanter og måtte derfor gå til den største by på strækningen som havde en bank, derfor blev det til 36 km......er både sulten og kold men har ingen bukser så må sidde her og vente på at tøjet bliver rent og tørt....

Har for første gang i dag grædt overfor It manden, jeg var simpelthen SÅ udmattet da jeg ankom til byen her og da jeg så opdager at der er en kæmpe (lorte spansk) festival igang så ALT er optaget og alle supermarkeder osv. er lukket, ja så kunne jeg simpelthen ikke mere efter at ha gået fra Albergue til Albergue, fra hotel til hotel i mere end en time.
Derefter satte jeg mig på en bænk og tudet mens jeg ringede til it manden som straks gik på nettet og fandt et hotel der var ledigt, han ville booke det til mig via nettet, men det ville jeg ikke ha, så jeg gik selv derover blot for at opdage at der ikke var noget ledigt....

Så jeg gik tilbage til det første Albergue for at bede damen om at ringe efter en taxi, så måtte jeg jo køre til næste by (10 km væk) og sove dér men så *wupti* havde hun en seng til mig - og her er jeg nu, pisse frysende og om 21 sek. slukker jeg for i dag......


2 kommentarer:

Veronika sagde ...

Fatt Mot,det ordner seg,ALLTID for snille piker ;)
Fra spøk til alvor,for en lort av en fyr du gjør PR for når han heller ikke betaler i rett tid. Hva er det for slags mann som kan gjøre slikt? Kan du kreve inn noe når du har alt på kontrakten? Jeg spør nok merkelig,har ikke helt peiling på dette. Er selv sykepleier,og priser meg lykkelig for at jeg har min lønn hver mnd til rett tid. Men alt har sine fordeler og ulemper. Jobba feks hele påsken,ALLE dagene,mens resten av Norge har fri. However,tjener flesk på alle slike helligdager her,så det er ikke så ille når lønna kommer i Mai. Men pengene flyr,utgifter hele veien. MEN tilbake til deg! Hva med å skrive reiseartikler for noen norske blader? Feks om Kbh? Vi er jo gale etter Danmark. Feks om "skjulte" perler i kbh? Jylland? Kan finne norske blader til deg om du vil kontakte de? Eller skrive om dine pilgrimsturer?
Leiligheten burde du leie ut til meg,hehe! Om du ikke har leid den ut kan du glatt leie den ut til en fet pris,Jeg har for noen år siden leid leilighet i Danmark,og tror jeg betalte noe som 7000 kr uken.
Det ordner seg,det ordner seg:)
Så Dejlig at det bruser litt i magen over IT manden,beste feelingen ever:)
NYT det,du sportye danske kvinnen!

PS: tåneglene dine er bare så lekker tiltross for all vandring du bedriver,hva slags lakk bruker du siden de holder seg så godt?

Deirdre-Ann sagde ...

Tak Veronika for de altid søde ord!

Jeg har sendt endnu en rykker til manden jeg har lavet PR for, og så har jeg netop søgt to freelance jobs i København og håber at det giver noget på sigt.

Dernæst så var det ikke en helt tosset ide du kom med der, altså mht. at skrive til Norske blade, om feks. København, Århus eller Pilgrimsvandring....bum bum dét vil jeg lige kikke nærmere på når jeg kommer hjem igen! :)

TUSIND tak for at sætte iden i mit hoved!

Mht. min neglelak, bum bum jeg tror den hedder noget med "Pop" - men hvis du lige minder mig om det når jeg kommer hjem, så skal jeg tage et billede af flasken. Jeg fik den af min coaching buddy men er sikker på at den kan fåes overalt.....hmmm måske den hedder Pop Glam eller sådan noget, anyway mind mig om det så tjekker jeg når jeg er i DK igen :)

Og GLÆD DIG, der er kun 13 dage til lønningsdag!