tirsdag den 23. oktober 2012

Første nys om Afrika...

Okay - noget siver og rygter spredes, både i blogland men også i familien - det er nu endelig besluttet. It manden aka min dejlige kæreste og jeg tager til Afrika i 3 måneder fra starten af december 2012....

Nærmere betegnet Kenya....byen er lidt usikker endnu og derfor har jeg ikke sagt så meget da der stadig er mange ting der skal falde på plads men det ER sikkert at vi tager afsted! Vi forlader dog helt sikkert landet inden 17 marts 2013 og meget gerne før, da der skal være præsidentvalg og sidst der var dét var landet ved at vælte og specielt det område vi har kik på, her var urolighederne størst!

Her er mit første kik på Afrika nogensinde - set fra vores lejlighed her på toppen af bjerget i Spanien....dér over skal jeg!
Men jeg er ikke bange for noget i verden (udover hunde og tordenvejr) så det skal nok gå, jeg tænker endda det bliver sjovt at være en minoritet igen, altså hvid i et sort land. Da jeg boede i Texas var jeg også en del af en minoritet i det område hvor jeg boede. Vi var under 5% hvide på skolen.....og alle mine veninder havde en anden farve end mig, undtagen én :)

Men hvad skal jeg lave i Afrika, i Kenya?

Jeg skal arbejde som jordemoder assistent til en ældre britisk jordemoder.... jeg har drømt om det i så mange mange mange år, inderst inde for at ingen skal tro at jeg er dum eller satser højere end jeg kan nå, men det er jo ikke en hemmelighed at det kræver noget nær 10 eller 11 i gennemsnit at komme ind på jordemoderstudiet i Danmark og det er bestemt heller ikke nogen hemmelighed at jeg er HHx student og på andet år blev kåret som "Årets Gæst" så ja, at gå derfra med 8,1 i gennemsnit var vist rigtig rigtig godt selv om jeg VED inden i at jeg kunne har gjort det så meget bedre havde jeg blot taget mig sammen.

Så selv om min IQ er betragtelig så kommer jeg stadig fra en familie med generationerne begravet dybt i den jyske muld og store uddannelser er ikke noget vi kimser af i min familie - faktisk er jeg den første der nogensinde er blevet student.

Så selv om jeg i dag er udannet broadcast journalist og selv om jeg stadig brander noget så eftertrykkeligt for at skrive, tale og kommunikere så er det bare ikke nemt at få arbejde, dermed ikke sagt at det er nemmere at få arbejde som jordemoder men jeg trænger bare til at lave noget som jeg virkelig kan lægge 200% energi i - og uanset om jeg ender med at finde ud af at det at være jordemoder bare lige er mig eller om jeg efter 3 måneder har fået nok af at glo op i skederne på kvinder, ja så er det en oplevelse for livet og jeg GLÆDER MIG!

Det som er lidt sjovt er at jeg altid har tænkt på "bare at gøre det" men jeg har aldrig haft modet. Det er ikke rigtig noget som er ændret i mit liv - udover at jeg har mødt It manden som bare mener at man skal gøre de ting man har lyst til, så kommer resten af sig selv. Jeg har ikke flere penge end jeg plejer at ha, jeg har ikke mere mod eller muligheder  - men jeg har modet og lysten og dérfor tager jeg afsted og ja så skal det hele nok bære når jeg kommer derned, tænker jeg.

Naturligvis har jeg ikke tænkt mig at være dum og gøre dumme ting så som at være ude efter mørkets frembrud men jeg har heller ikke tænkt mig at leve livet som jeg har gjort de sidste mange år, nemlig ved at sidde og drømme og håbe men uden handling - NU gør jeg det!!!

Har bestilt et par bukser og to bluser i mørkelilla som er beregnet til sygeplejersker, over nettet fra USA,  og så skal jeg mødes med Maiken (som er uddannet sygeplejerske og starter som jordemoderstudernede til februar) og hun vil lige guide mig igennem  hvilken slags handsker jeg skal ha med, der er jo en realistisk risiko for HIV og AIDS, men igen jeg er ikke bekymret, jeg glæder mig bare virkelig meget til at hjælpe folk der har det værre end jeg har og vise dem at der ER håber regardless :)

Og samidig er jeg så ufattelig glad og taknemmelig for at it manden vil tage med mig...... jeg mener, du kender ham ikke men manden er ALL in for teknologi, hurtige sjældne biler og internet, han elsker modetøj og er vist hvad man kan kalde lidt af et modedyr rent mærkemæssigt og NU er han parat til at sige farvel til det hele og tage med mig til Afrika hvor generatore er et must i hvert hjem....! Han er fantastisk MIN kæreste!! :)

Det betyder bla. også at dette bliver anden gang jeg ikke er hjemme til jul i hele mit liv - da jeg boede i USA var jeg ikke hjemme det første år, men ellers har jeg aldrig misset en juleaften hos min familie - ELSKER simpelthen jul (hvilket it manden så ikke gør, udover fra den 24 til den 25 december) så det er virkelig stort for mig IKKE at være hjemme!!

Men altså - ja puha, vi rejser!

Jeg fylder simpelthen min Camino taske og så tager vi afsted, caio caio :)
 - gad vide hvad alle de små børn vil sige når de ser hvor rødhåret min kæreste er? Har tænkt på det mange gange, han ER altså virkelig ginger i toppen og dét er der ikke mange der er, så han skal nok vække opsigt! :)

Ellers ikke rigtig noget nyt herfra - vi arbejder hjemmefra i dag. Jeg har fået endnu en opgave, jeg skal lave tekst til en af It mandens venners båd side, først på engelsk og så på dansk og bagefter på tysk samt finde alle informationerne om bådene osv. Sidstnævnte er mega svært syntes jeg, og kedeligt men jeg får 400 euro for det så haps haps!

Jeg skal også ha bestilt en podcast mikrofon til min iphone så jeg kan få lavet nogle cool podcasts med forskellige mennesker mens jeg er dernede, det bliver HELT FANTASTISK! :)

I disse dage tømmer vi køleskabet for mad, dvs. vi handler ikke ind, vi spiser hvad vi har = lige som jeg kan lide det! Og så i morgen aften flyver vi hjem til København, men vi lander omkring midnat og skal være ude af en 200% rengjort lejlighed torsdag kl. 10.30!! Så jeg kender en frøken der får TRAVLT men hey, det er penge og dem har jeg brug for!

Så køre vi ned til It mandens forældre og fredag køre vi til Århus og guess what....... kl. 16.30 på fredag skal jeg klippes FOR FØRSTE GANG SIDEN JANUAR 2012!!! OMG! Kæft hvor jeg fucking glæder mig, tænk at jeg har gået SÅ længe med totter der ligner hø!! Det skal blive SÅ godt, plus at min frisør låner min dirndl (Tyrolerkjole) fra Østrig som er helt original og super fin, den låner hun til oktoberfest på lørdag og så får jeg rabat på min klipning - niiiice sweet deal for mig! Bruger den alligevel kun én gang om året så det er helt fint at hun låner den og jeg spare penge.

Lørdag skal jeg mødes med Anabell på en cafe i Århus - hun har dæleme fået IPHONE! Så nu kan vi smse gratis sammen, helt fantastisk!!

Søndag køre vi så ned til it mandens forældre igen, mandag køre it manden til Købehavn for at arbejde for ham den dumme mens jeg tager toget tilbage til Århus (han skal låne min elskede prinsesse bil....) og kl. 9 mandag skal jeg høstes hos en ny tissekonehøster i Skolegade, ohhhhh SO NICE! Glæder mig til mit røvhul er glat igen (It manden siger jeg ikke må sige røvhul så måsehul da...!) og bagefter skal jeg brunche den med min søster og så op til min revisor.

Tirsdag kan jeg ikke komme udenom at besøge min gudfar *yiiiiikkk* It manden ville ellers suuuper gerne ha været med men jeg er ikke meget for det, for min Gudfar har virkelig ting imod rødhåret mennesker og jeg kan næsten ikke holde ud at tænke på hvad han vil sige om og til ham, så er det bedre at han ikke kommer med, tænker jeg. Jeg tror ikke på at man kan være ligeglad vis nogen siger at man er dum og småtbegavet fordi man er rødhåret...

Onsdag skal jeg besøge Anika og hendes baby i Kolding og så går turen til København med tog og SÅ skal it manden dæleme kneppes for hårdt så jeg kan få brugt mine fine glatte nyhøstet mis! Ohhhhh YES!!!

Nå, gotta go, aftensmaden laver jo ikke sig selv - og i går lavede it manden den så den hænger vist uofficielt på mig.... *øv*

7 kommentarer:

Veronika sagde ...

Det er jo bare så fantastisk inspirerende at du totalt følger dine drømmer/hjertet,og gjør hva du har lyst til!! Hvor fant du tak i denne jordmora i Kenya? Kanskje det er behov for enkelt medisinsk utstyr? Vi har stadig på jobb utstyr som må kasseres men som er 100% ok,dvs ting som er sterile men er gått ut på dato(handsker,kompresser osv osv) Nesten så at man burde samlet inn noe! Du inspirerer!! Håper du koser deg maks i Dk nå. Gleder meg til å se kbh bilder og fra Jylland.

Deirdre-Ann sagde ...

Hmm ikke en dårlig ide med det der medicinsk udstyr! Det vil jeg da helt klart holde i tankerne til når jeg kommer frem og får nogle kontakter!

Jeg har mødt jordemoderen igennem min afrikanske veninde som jeg gik i skole med i Texas for mange mange MANGE år siden, det er hende der har skabt muligheden for mig :)

Deirdre-Ann sagde ...

P.S: det SNER i Danmark!

Veronika sagde ...

Si til,om du har bruk for noe! Jeg sender gjerne litt! Vet ofte at nyfødte trenger små strikketøy,feks tepper,lue,sokker osv,i sær premature babyer. Si bare i fra:-)
Fantastisk mulighet du har fått med å kunne få reise til Afrika og jobbe på den måte :-)

Snø i Danmark i oktober-jøss,så deilig:-) det er vel sjeldent?

Veronika sagde ...

Herregud!! Gjett hvem jeg har smset med i går kveld og idag?
Kort versjonen( kan jeg skrive noe kort?) så hadde jeg jo sendt dansken ett kort,en liten gave. Anyways,så får jeg da en sms med takk,og spm om hvordan jeg har det. Svarer ikke,og 5 min sendere ny sms om jeg har det bra. Svarer ganske utfyllende om at jeg har det bra nå,men at livet har vært såder i 1 år,at det har vært vondt å leve når hjerte er fylt av sorg og lengsel.
Så får jeg hurtig tilbake endel sms,og vi melder endel. Han skriver at han elsker meg enda,at han ikke har glemt meg,savner meg bla bla. Vi avtaler at jeg kanskje kommer ned til han i Des. Ikke noe før,da han er i retten(statsforvaltningen??) om barna,omsorgstvist. Idag har vi også sendt noen smser. For helvete,jeg er KOKT i mitt hode. Spurte han om han kunne tenke seg en sivil jobb,dvs forlate forsvaret. Nei,var svaret. Det er jo mega nedtur. Om jeg hadde flytta til DK,skulle han altså ha meg sittende hjemme der å vente på han, når han evt kommer hjem fra øvelser,tokt,og gud vet hva slags greier han blir sendt på.
Har selvsagt ikke sovet noe,og klarer ikke sove,grubler og tenker. Men er NØDT til å se han igjen,er nødt til å få en Slutt på dette her,om vi evt kan være venner er det jo en bonus. Fans sørgelige menn!!

Tante Kage -kagedage sagde ...

Håber du er ok og at der ikke er sket dig noget!

Deirdre-Ann sagde ...

Veronika!

Du er IKKE et sørgeligt menneske - overhoved ikke! Det er svært at lukke en dør når man har hjertet i klemme...dét kender jeg alt til.

Men jeg syntes det er vigtigt at du sætter dig en deadline for hvornår du vil være færdig med ham, for dit liv kan ikke forsætte sådan her. Enten må du acceptere at han er i forsvaret og har et krævende job, som måske kan byttes ind med et mindre krævende job men stadig og så må du give los på visse ting i dit liv for at følge dit hjerte.

Eller også må du klemme ballerne sammen og holde på lorten så du kan komme videre med dit liv...

Begge dele er MEGA svært, I know men sæt en deadline - det hjælper! Trust me!

Glæder mig til at høre opdateringen på den dansknorske saga!


TanteKage! Jeg har det super, er mega monster stresset og har ikke haft tid til noget, men du er overhoved ikke glemt og jeg er utrolig ked af at jeg glemte at komme forbi i går eller som min. give dig besked - det stod endda i min kalender så der er faktisk ikke nogen undskyldning!

Jeg har sendt dig en mail og kikker efter dit svar.