lørdag den 24. marts 2012

Flere Fredags Ups'er

Som om Fredag ikke var pissebæ nok, så besluttede jeg mig for at jeg VILLE lave muffins, så jeg stak hoved ind på Kageleg.com når nu Tante Kages hjemmeside er blevet hijacked af nogle mennesker der vil lære mig hindi!!

Derinde fandt jeg en genial god og nem opskrift på muffins OG på det der snask der skal på toppen, ganese tror jeg det hedder.

Opskriften lyder på 150 gram hvid chokolade og 1 1/2 dl fløde - pice of pie!!

Bortset fra at 1. Netto havde udsolgt af hvid chokolade til 10 kroner så jeg købte Toms guldbarre med knas i.....2. jeg læste, til It mandens KÆMPE morskab 1 1/2 dl som 1 1/2 LITER.....(don't ask why!)

Så jeg tjekkede lige opskriften igen........jow den er sku god nok, det er mig der har læst forkert!

Så igang med at lave ganese omgang #2!! Her bruger jeg så mørkt chokolade fordi jeg ikke har mere hvid, fløde havde jeg, sjovt nok meget af (og jeg bare VED jeg kommer til at høre for den der med fløden LÆÆÆÆNGE!! Sådan er det at lave kager mes it manden kikker på!!)

Her til morgen skal jeg så liiige kikke til min ganese som jo skulle stå min. 8 timer i køleskabet, jeg gik i seng kl. 01.30 så det har knap og nap fået 8 timer men det burde nok ikke se sådan her ud alligvel.....


Fucking hårdt!! Er der ikke nogen der please kan fortælle mig hvad det dog er jeg gør så forkert?? Ja ja første gang var liiiidt overdrevet på de våde vare, men det her var 100% efter opskriften! Hvordan skal jeg nogensinde komme igang med at lave kager når jeg end ikke kan få en fucking opskrift til at du?? *snøft*

Min halv anden liter fløde med knas i.....

Da jeg skrabede i toppen kom der halvanden liter fløde til syne under.....

Hvad gør jeg dog forkert????????


Nå, men mit kage-muffins-eventyr er udsat for i dag, eller for nu i hvertfald!

Så jeg gik i gang med at gøre rent, mine nevøer i Sverige som jeg havde tiltænkt mig at traktere med muffins er alligevel på Bilmess med deres biltosset far i Malmø hele dagen mens deres mor er på arbejde så dérover gider jeg ikke køre nu.

Men så er det jo "heldigt" at min lejlighed ligner bæ! Tror ikke det skader at jeg får ryddet op!!

Jeg startede med at rykke alt sengetøjet af min seng (kl. 07.15!)

Så rykkede jeg også topmadressen af og rullemadressen 

Min seng er nemlig SÅ smart og dejlig at indmaden kan vendes, dvs. den ene side er hård og den anden side er blød. Men fordi jeg altid, når jeg er alene, ligger i højre side så er det også dér fjedrene er moste, så et par gange om året vender jeg hele indmaden - det har jeg læst i brugsanvisningen at man skal - og det blev altså så i dag!

Nasty opvask..........til en fucking-forandring!

Vasketøj........*gab*

Monster rodet stue!

Mere monster rodet stue plus at gulvet er pwadder at gå på med bare tær!!
I går aftes var It manden SÅ flad af grin over min fløde-stund og da jeg samtidig havde været hos Special Købmanden på Frederiksberg og shoppe lidt fondant og Wipping icing mix ja så fik han vist ondt af mig....men først lidt billeder


Her er et billede jeg tog fordi jeg gerne ville huske navnet og hjemmeside adressen på dem der laver kageforme

God snask der smager nøjagtig som det inde i flødeboller! MUUUUMS!

Fondant!

Special Købmanden på Frederiksberg
Nå men altså, it manden fik vist ondt af mig, for her til morgen lå der en mail fra Special Købmanden i min mail boks om at de takket for købet af et kagekursus på onsdag kl. 11!!!

OMG!!!

Jeg skal PÅ KAGEKURSUS!!! ER DET IKKE SEJT???!!!!

Hvis det ikke var fordi han specifikt sagde at jeg IKKE skulle ringe og vække ham før efter kl. 11, så havde jeg ringet NU!!! Klokken er kun lidt over 8 om morgen så jeg må hellere vente!!

Tænk engang, nu skal jeg ud og lære at lave flere fine kager! ER det ikke amazing? Og hvor er han dog sød at bruge så mange penge på mig og min kagefetish som jeg jo er total stinke dårlig til?? Kurset koster 350 kr står der i mailen, dér er mange penge for noget som ikke er mad og husleje og JOW jeg har byttet ALT mit tøjindkøb fra H&M, det var vist en hjerneblødning jeg fik der efter at ha været til fitness!!

Men altså, min fredags ups'er blev altså til noget godt - min dejlige kæreste fik lidt ondt af mig og *wola* skal jeg på kagekurus!!

MÅske jeg burde sætte ild til en gryde med fløde mens han kikker på, mon jeg så kommer på kageSKOLE?? hihi nej pjat til side - jeg er UTROLIG glad for mit kursus!!!

8 kommentarer:

Tante Kage -kagedage sagde ...

Det er da rent galskab, at jeg er blevet hacked----især når nu du havde brug for en opskrift. Jeg behøver nok ikke kommentere hvad der gik galt i den første omgang m hvid choko.... I din anden omgang hvor du brugte mørk chokolade, tog du ikke højde for, at mørk chokolade indeholder mere kakao, og derfor skal der mere fløde i blandingen. Derudover, så skal der tilsættes lidt smør. Når ganaschen er lavet på mørk chokolade, skal den ikke engang stå én time før den er klar til brug. Der er altid stor forskel på chokolade, og indeholdet af fløde. Når jeg laver ganasche på mørk choko, så sætter jeg den på køl og rører i den ca. hvert 10 min for at holde øje med hvornår den er klar.
Det lyder da fint med et kursus, det glæder jeg mig til at høre om!!! God rengøringsdag.

Jannie sagde ...

Hejsa

Jeg plejer at lave ganashe til at putte ovenpå muffins med 2½ dl fløde og 100-150 g chokolade, det virker uanset om det er hvid, mælk eller mørk.(jeg bruger ca. 100 gram hvis jeg bruger mørk, og ca 150 når jeg bruger hvid)

den du lavede med mørk chokolade, hvor du laver en 1:1 ganashe, bruger jeg normalt til opsmring af kager, da den bliver helt hård, og er god når der skal fondant på, men due ikke til frosting på muffins...

Jannie sagde ...

http://himmelske-kager.blogspot.com/2009/01/chokolade-ganache.html

fandt lige dette link, tror det var her jeg i sin tid fandt den opskrift jeg bruger, den virker hver gang :O)

Kageleg sagde ...

Åh nej! Tante Kage har helt ret i hendes forklaring. Hvid, lys og mørk chokolade kan desværre ikke frit udskiftes i disse opskrifter, og der er forskel på en ganash til opsmøring af kager (bliver stenhård på køl) og en der kan sprøjtes som pynt. Opskriften du brugte, har jeg ikke brugt i et år(jeg er mere til smørcremer), men jeg er 100% sikker på at den ikke var hård at sprøjte med - det har jeg nemlig ikke muller eller tålmodighed til og smagte godt. Den skal piskes med el-pisker, når den har stået på køl - så bliver den blød og cremet. Man starter med at piske ved laveste hastighed mens man med piskerisene løsner den chokolade der har lagt sig på bunden (hvis det var mørk chokolade - hvid chokolade flyder oven på fløden), så sætter man hastigheden op til max og pisker til den rigtige konsistens.

Deirdre-Ann sagde ...

Kære Kagedamer!!

Tusind tak for jeres hjælp!!

Jeg sidder i skrivende stund med mine kageblade som jeg købte til 7 dollars i Texas (de koster 99 kr hos Special Købmanden!!!) og studere kager - tror jeg er sur på muffins/cup cakes og vil i stedet for lave mig en ren rund chokoladekage (dét burde jeg da kunne finde ud af!) og så lave små dutter på den med det der wipping der smager af flødebolleguf oven på, så det ligner en fodbold, jeg tænker det er det nemmeste mønster jeg kan komme på til to drenge uden at jeg skal ud i at klippe i en kage, skille den ad osv.

Jeg har bookmarked Jannis chokolade ganashe og noteret Tante Kage og Kagelegs kommentar i min lille lilla kagenotesbog (som it manden selvfølgelig mener jeg burde ha online - men hey, så kommer der jo snask på min computer!) og så ser jeg på det igen en dag når jeg får modet!

Så forresten en suuuper fin jordbær kage hos en af damerne i går da jeg ledte efter inspiration, tror dét er den smukkeste kage jeg nogensinde har set, den duftede nærmest af fødselsdag!!

Fandt forresten ud af at Aldi sælger 200g hvid chokolade for 12,95 kr......nice når nu Netto har udsolgt at deres 100 g til 10 kr!

Deirdre-Ann sagde ...

Forresten - nu kan jeg slet ikke finde den der fine jordbærkage igen, er der en af jer der ved hvor jeg kan finde den?

Jeg har søgt og søgt, på aller jeres sider OG på nettet hvilket førte mig til en blog der hed jordbærkager den var god men ikke THE ONE!

Kagen var rund med rød bund (tror jeg) og så en masse jordbær med små fine hvide prikker og en masse jordbær blade og "grene" -den var sååå fin at jeg glemte at bookmærke den!!!

Kageleg sagde ...

Mht jordbærkagen, kunne det være denne her?

http://mitkageeventyr.blogspot.com/2011/07/jordbrlagkage.html

Deirdre-Ann sagde ...

JAAAAA!!!

DET ER DEN!!

Det er simpelthen verdens smukkeste kage!!! Linket er hermed gemt, kopieret og bookmarked!!!