mandag den 13. september 2010

Stakkels Gamle Minna

Her til morgen gik jeg fra Vesterbrogade ned til Magasin for at lave noget Mysteryshopping - på vej hjem var jeg mega træt (manglende søvn!) og jeg havde fået alt for meget tøj på, bla. min vinterjakke (!) så jeg gik og tænkte på om jeg skulle bruge ét klip på mit klippekort (13 kr) på at tage bussen hjem eller om jeg skulle spare og gå......samtidig med at jeg var drøn sulten og savlede af alle spisestederne hele vejen hjem - og der er mange skal jeg lige gøre opmærksom på!

Men jeg var sej, jeg gik hele vejen hjem og købte intet udover et salathoved i Føtex....men før jeg kom så langt, så går jeg på fortovet i bagende solskin med min dejlige røde vinterjakke over armen. Foran mig kommer der et bygningsstillads om gør at fortovet bliver meget smalt og liige i det jeg skal til at gå ind under stilladset så falder den gamle dame som kommer gående ud fra stilladset!!

Hun falder simpelhen over en træbjælke som er lagt på jorden for at selve stilladset ikke skal stå direkte på fliserne og måske få dem til at vippe op og give stilladset en ustabil platform.

Den gamle dame når slet ikke at sætte fra med hænderne, hun falder som dødvægt lige så lang hun er ud på fortovet og knalder med en høj lyd hoved direkte ned i fortovskanten og halvdelen af kroppen ligger på cykelstien - og to cyklister køre direkte ind i hendes hoved OG FORSÆTTER DEREFTER!!!

Jeg ser at hun falder og rækker mine arme frem og tror også jeg råber et eller andet men jeg får kun fat i hendes frakke bagfra/skrå fra siden og så høre jeg den der lyd da hoved rammer kantstenen og jeg ser hendes hvide hår blive rødt....

Puha...!

Jeg er ikke et sart menneske, men dét var godt nok hårdt! Ikke mens det stod på, men bagefter, specielt nu, jeg er faktisk lidt rystet - mest over at folk bare kørte videre og at en dame med en christiania cykel blev sur over at hun måtte ud på vejen for at komme forbi......alt sammen noget jeg hørte mens jeg lavede førstehjælp på den gamle dame som, da hun kom til bevisthed, fortalte at hun hed Minna.

Hendes briller blev helt knust og det gjore nok at hun skånede sine øjne, for hun falt med hoved liiige på kantstenen dér hvor øjene sidder, og så fik hun et stort bump på næsen, måske den var brækkket og mens vi ventede på ambulancen, så svulmede hendes øjenbryn, kind, næse og pande helt vildt enormt meget op, altså vi snakker måske en tre dobling af normal størrelse, hun lignede et barn med fåresyge eller sådan noget - og selv om blod altid får alting til at se værre ud, så blødte det ret meget.

Men hun slap billigt kunne jeg ret hurtigt konstatere, en hjernerystelse og masser af skrammer i ansigtet, måske en brækket næse og måske også en brækket finger som kom i klemme under hende da hun faldt men ellers ikke noget alvorligt og her tænker jeg på brækket hofter, ben eller arme som jo kan være ret slemt hos ældre at brække, da de jo ikke heler så meget mere pga. manglende kalk i kroppen.

Men i næsten 8 minutter var hun helt væk og jeg havde virkelig svært ved at finde en puls - og to mænd ville til at trække hende ind fra cykelstien men dét fik jeg med fast stemme sagt at det skulle de overhoved ikke prøve på - ved du hvad de sagde?? "Jammen hun kan da ikke ligge på cykelstien midt i myldertiden...." Øhhh who gives a fuck om Myldertiden når en gammel dame ligger og har slået sig? Mange skulle det vise sig....... jeg syntes folk er mega uforskammet!

Det kunne jo have været deres Mormor!

Jeg fik lagt min (fine dejlige) vinterjakke ind under hendes hoved og fik med min bluse stoppet blødningen fra hendes øjenbryn, det var flækket helt ud til hårgrænsen og venstre kind var helt blottet for hud - håber blodet kan gå af min trøje......har ikke råd til en ny og det var en af mine yndlings cardigan, jeg håber men kan det ikke så gik den jo til et godt formål.

Hun var virkelig bange da hun kom til bevisthed, græd og græd og selv om jeg godt kunne se at hun havde to vielsesringe på, så måtte jeg jo spørge om der var nogen derhjemme jeg skulle ringe til - men hun havde ingen, hverken børn eller mand - trist.

Og endelig endelig kom ambulancen (og hvilken pragt eksemplar af en lækker chauffør!!) og de sagde tak fordi jeg stoppede, da jeg sagde at jeg jo ikke kunne gøre andet sagde den ene, hvad jeg allerede havde bemærket - nemlig at folk som ofte bare går videre og er ligeglad.....og tro mig der var mange som gik videre, der var kun én anden udover mig som stoppede og det var en meget gravid dame som havde så tykke ben at hun næsten ikke kunne gå eller bukke sig selv (jeg så kun hendes vandfyldte ben og tær, da jeg jo sad på numsen ved Minna på fortovet) Ellers skred folk bare videre og alle inde i brille butikken som det skete lige udfor, stod bare og kikkede gennem ruden.....kikset nok!

Og hun var sådan en sød dame - godt nok havde hun masser af skæg, strittene øjenbryn, hår ud af næsen og virkelig mange hår i ansigtet (ganske ucharmerende) men hun var så sød og så bange....og jeg overvejet et øjeblik at tage med hende på hospitalet men jeg orker ikke at have flere mennesker jeg skal tage mig af i mit liv lige nu - sorry to say so - men det er faktum, jeg trænger til at nogen tager sig af mig, så jeg nåede at sige farvel og god bedring og gav hendes hånd et klem og så gik jeg da ambulancen kørte.......

Og nu må jeg så til at se om min jakke og cardigan kan vaskes....!

Ingen kommentarer: