mandag den 18. juli 2011

Forfærdelig Barndomsveninde!!

Jeg har simpelhen haft en ganske forfærdelig dag - der er overhoved intet galt med mig men dé ting mine øjne har set i dag, vil forfølge mig i lang tid fremover dét er helt sikkert!

Min barndomsveninde som jeg tidliger har omtalt, hende som ville komme og besøge mig med sine børn på gården, hende besøgte jeg i dag i hendes hjem - OMG hvilket syn der mødte mig!!!

For det første har jeg utrolig svært ved at besøge folk jeg ikke rigtig kender men som jeg alligevel kender lidt, fordi jeg får sådan en tanke indeni om at de nok forventer noget af mig - og jeg er ikke god til at opfylde andre menneskers forventninger, du kan bare se på hvor "god" jeg er til at opfylde mine forældres, ja eller mine egne - så jeg har det pænt skidt med at vide at folk forventer noget af mig - men det dumme er jo at de færreste forventer noget af mig ved feks. sådan et besøg.
Så det er rent tankespin for mig. Anyway, jeg overvandt min indre frygt og tog afsted.

Først kørte jeg i Bilka og købte en børne dvd med "Mine Søsters Børn i Nordjylland" som jeg dog valgte at beholde i tasken, fandt ud af at jeg havde glemt at få bonen med, hvilket er meget ulig mig så nu kan jeg ikke bytte den men så gemmer jeg den til mine små dejlige nevøer.
Jeg købte også en fin hvid Orkidee til min gamle veninde


og så hævede jeg 2000 kr på min kassekredit og puttede ned i en konvelut hvor på jeg skrev "Nyd Sommeren" og lagde anonymt i hendes postkasse efter at jeg var kørt - listede mig tilbage som en anden "tyv" følte jeg.
Konvelutten - skrevet med min grimmeste håndskrift så den ikke kan genkendes

Det rykkede i mit hjerte at give så mange penge fra mig, men jeg håber samtidig at de vil bringe endnu mere glæde dér end her...

Jeg sender hermed lige en lille bøn til Hr. Gud om at jeg ikke håber at det kommer tilbage og rammer mig hårdt i hoved at jeg har givet penge til min veninde som jeg egentlig ikke har råd til - men jeg ved bare hvordan det er at være fattig og ikke ha nogle penge, og jeg har brugt mange mange dage på at tænke over hvad jeg skulle gøre, og valgte at følge min mavefornemmelse som sagde at dét var det rigtige at hæve 2000 kr og give til hende anonymt - jeg har alle dage været sindssyg dårlig til at følge min første indskydelse men har lovet mig selv at blive bedre til det, det siges jo at den første indskydelse ofte er den rigtige, så jeg fulgte mavefornemmelsen i dag og håber ikke at det rammer mig i hoved rent økonomisk - eller på andre måder that is.
Fin dyr Mulberry Pung som nu er helt og aldeles TOM!!

Men først viste det sig at min veninde havde skrevet en HELT anden vejnavn til mig i en sms, altså ikke bare stavet vejen forkert men givet mig et HELT andet vejnavn, hvor syret er det lige at man end ikke kan huske sin adresse??

Nå, men altså hun har 3 børn med to forskellige mænd og jeg har som sagt ikke set hende siden jeg var ca. 10 år gammel og boede på nabogården til min egen gård sammen med min familie.

De to ældste børn på 13 og 11 år har hun med en mand som er rigtig sød siger hun, det tredje barn, en lille pige på liiige knap og nap 5 år har hun med en total nar - ifølge hende - men desværre tror jeg alt det hun siger er korrekt!

Hendes ex-mand til den lille pige er udover at være alkoholiker også stofmisbruger, på kontanthjælp og i bund og grund en total taber, men  min veninde for ca. 1½ år siden får en depression giver hun først de to store børn til deres far, hvilket helt sikkert var et godt valg - de er så hjemme på ferie lige nu. Men hun  valgte også at give dden lille pige på dengang 3 år til sin sindssyge ex-kæreste!!!

Og i dag vil han ikke give hende pigen igen fordi han får børnepenge, boligsikring mv. for at have hende, men hun kommer aldrig i børnehave og hun går for lud og kooldt vand - I'm not even kidding you!!!

Min nevø er 5½ år og er ret skarp og noget af en hjerne, han er så skarp at han keder sig i  børnehaven og allerede kan både læse og skrive! Hende her er om muligt endnu skarpere - eller måske endnu værre, hun er så forsømt at hun har lært sig selv alt.......

Jeg kom kl. ca. 11 til min veninde som straks siger vi ikke skal have en øl - hust ligner noget som er blevet bombet, der er tøj, sko, legetøj og snavs over ALT og jeg tager end ikke skoene af - tænker at mine udesko er mere rene end hendes indegulv!! De to store ligger i undertøj på madrasser på gulvet og hele huset stinker af cigaretrøg og indelukket hus - den lille løber rundt i små beskidt trusser og er nusset og uglet og se på - min veninde ligner i øvrigt også lort!!

Hendes hår trænger gevaldigt til at blive klippe og hendes udvoksning af blond brunt naturligt hår mod noget farved blondt får hende til at se forfærdelig ud, hun har så mange hvide talgknopper i hoved at  jeg undre mig over om hun ikke selv kan se dem?? Nogle af dem er på størrelse med en rosin (næsten) og hun er sygelig tynd, hendes hud er grålig og fyldt med rynker, altså mange mange rynker - kan slet ikke forstå at vi har samme alder!! Hendes tænder er et helt kapitel for sig, de er lige så gule og brune som min 82 årige Gudfar som har røget og tygget skrå hele sit liv - hun fortæller mig senere at hun har røget siden hun var 13 år og mens jeg er hos hende ryger hun en hel pakke cigaretter!

Men hun starter med at spørge om jeg ikke vil ha en øl, så det får vi - jeg tænker det er lidt mærkeligt, ikke pga. klokkeslættet men fordi der er børn til stede, jeg ville normalt aldrig drikke når der er så små børn i nærheden........normalt får jeg altid at vide at der er pænt meget søk i mig når jeg drikker, men inden jeg var halvvejen igennem min øl så har hun drukket sin og åbner nr. 2 - jeg siger at jeg ikke kan drikke mere end én  fordi jeg skal ud på gården, så min veninde ender med at drikke fem - ja du læste rigtig 5 øl fra kl. 11 til jeg køre kl. 14.45!!!

Jeg var parat til at køre fra det øjeblik jeg gik ind i huset, ja faktisk fra det øjeblik jeg blev nød til at ringe og spørge om vej, dér var jeg ved at køre væk igen!!!

Hun starter med at råbe "Aiiii Hej Tøsen......." og giver mig et kæmpe knus, hvilket jo er fint nok, jeg mener hun var meget glad for at se mig men jeg var bare så paf over hvad jeg fik af indtryk!!!

Det var det samme da jeg var i USA, børnene klæbede til mig, jeg ved ikke om det er fordi de, børnene kan mærke at her er en person som kan lide dem, det må være som når dyreelskere finder en påkørt kat eller rådyr og så hjælper dem - jeg ville kværke dem og køre videre, mens andre igen ville tage dem med på dyrehospitalet osv.

Men børnene i USA var all over me og ville gerne med mig hjem da jeg rejste og jeg har stadig et hul i mit hjerte over at jeg rejste fra dem og ikke gjore noget - og jeg frygter inderst inde at det en dag kommer tilbage til mig som dårlig karma - og så møder jeg denne her lille pige som bare er SÅ åbenlyst kuet, og jeg gør ingenting......

Moderen, min venidne, drikker sig et hul i hegnet åbenbart hver dag og bor i et dump af et hul med denne her lille pige fra onsdag til onsdag i den ene uge og fra onsdag til onsdag i den anden uge bor den her lille pige hos sin far som jo så både er alkoholiker og stofmisbruger og kommer ikke i Børnehave.

Min veninde havde så tralvt med at fortælle mig hvordan han var, altså ex-kæresten - om at når hun afleveret pigen onsdag og så hentede hende onsdagen efter så havde hun de samme trusser på (!) og var beskidt og sulten - og at det kun var når denne her lille pige var hos sin mor at hun fik omsorg og kærlighed og mad og bad osv.

Men jeg kunne jo med egne øjne se hvor forfærdeligt der så ud i huset og jeg har bare ALDRIG set så meget tøj ligge rundt omkring, der var bare INGEN styr på noget, overhoved og den lille pige var så beskidt at jeg overhoved ikke kunne se at hun havde været i bad fornylig!!

Hendes hår lugtede ulm og hun have gammelt søvn i øjene og beskidte tænder og så gik hun rundt halvnøgen - da vi skulle ud og gå en tur (Thank God!) fik hun smidt et par sokker i hoved som hun selv skulle tage på, ret cool 5 årig som selv kan tage sokker og sko på med snørre og selv binde en sløjfe på skoen!! Hun kunne også selv cykle uden støttehjul og uden hænder (!) og så kunne hun, som min veninde fortalte - selv gå i kiosken efter smøger til mor.............øhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!

Din forfærdelige taber, sender du din lille pige i kiosken efter dine cigaretter?? Du er da det mest forfærdelige menneske ever..........

Jeg er slet ikke i tvivl om i mit hjerte at min gl. veninde gerne vil gøre et godt stykke arbejde som mor men hun magter det helt åbenlyst ikke og de to store børn er både selvkørende og gamle nok til at sige fra og så har de en
god far - men den lille smukke pige, hun kan ikke selv sige fra og hun har en taber far og en taber mor - og samtidig er hun så helt fantastisk et barn at jeg har haft kronisk dårlig mave siden jeg kørte derfra!!

Jeg har hovedpine og mistede appetitten og har været på wc flere gange - min mave går altid i stykker når jeg bliver ked af det eller meget berørt af en sag/oplevelse - og det væreste af det hele er jo at jeg ikke kan gøre noget ved det her!!!

Eller kan jeg? Skal jeg melde en gammel veninde som jeg ikke har set i snart 15 år til kommunen? Eller kan man ringe og sige på en pæn måde at dén og den familie har stærkt brug for hjælp? Eller skal jeg melde mig som aflastningsfamilie til den lille  pige en gang om måneden?

Sidste tanke er en tanke jeg før har haft, da en af mine veninders veninder tævede sin 4 årige datter (!) og herefter fik hende i aflastning - selv om hun nok burde ha været fjernet for ALTID - og allerede dengang tænkte jeg at jeg godt kunne tage hende, hvis bare hun slap væk fra hendes sindssyge mor, men jeg stod og skulle til London og læse og derfor gjore og sagde jeg ingenting, men lige siden, i alle disse år har jeg tænkt på dén lille pige og nu er der pludselig endnu en lille  pige inden for mit åsyn som lider og jeg magter det bare ikke - hvad pokker skal jeg dog gøre??

Den lille pige ville hele tiden sidde på skødet af mig og på et tidspunkt da hun selv har taget tøj på, sidder hun på mit skød og læner sin ryg op mod mine bryster hvor hun så køre kroppen lidt frem og tilbage, altså ligesom gnider ryggen mod min krop, jeg kan ikke helt forklare det, men det svare til at en person lægger op til at man gerne vil nusses så jeg gav hende et lille kram og holdt hende lidt tættere til min krop hvorefter hun nærmest forsvandt ind i favnen på mig.........og hun lugtede bare ikke særlig godt men det kan man jo ikke sige til en 5 årig, eller til hendes stive mor!

Senere igen sad hun og forsøgte at klø sig selv på ryggen, men kunne ikke nå, så jeg gav hende en "hånd" og kradset hende på ryggen, så vendte hun sig om og kikkede på mig og smilede med hendes store brune øjne under hendes grydeklippet brunlige hår og så sad jeg lidt og nussede hende på ryggen som jeg så ofte før har gjort med mine brødre, specielt min yngste lillebror, som er en total livsnyder.

Hele tiden sad hun helt stille og larmede ikke, sagde ikke noget og når hendes mor rejste sig så fulgte hun hende med øjene.........da jeg ville til at gå stod hun alene udenfor på parkeringspladsen (!) da to rockerlignende typer med en kæmpe klam hvid hund kom gående, jeg skyndte mig hend til hende og satte mig på hug ved hendes side og så siger hun ud af det blå: Dét er Mors øl venner........" og så går de to klamme fyre og den klamme hund direkte ind i stuen og hiver øl op af tasken - her er klokken kun 14.45 og hun har ferie med sine 3 børn som hun jo fortæller vidt og bredt om at hun ikke har råd til at have!!!

Jeg havde taget mit gamle telt med og gav det til hende, jeg gav hende også blomsten men beholdte dvden da jeg kunne se at der lå film overalt - mærkelig at man kan have råd til film når man ingen penge har - jeg overvejet lææææææææææææææææææææææææææænge, faktisk hele mit besøg om jeg skulle give hende pengene, anonymt altså eller om jeg skulle donerer dem til mig selv - jeg mener, ville jeg sponsorere hendes drikkeri og dermed forsømmelse af børnene eller ville jeg bidrage til at hun ville kunne lave nogle ting med børnene så som feks. at tage i Djurs Sommerland eller Zoo eller bare tage en bus ind til byen og gå en strøg tur med en madpakke og spise en is?

Jeg ved det ikke, og måske det var super dumt af mig at lægge 2000 kr i hendes postkasse men nu ER det gjort og jeg håber i mit naive hjerte at det går til noget godt og at min egen bankkonto ikke kommer til at lide alt for meget og alt for længe og specielt ikke hen mod næste termins ydelse i
september........

Da jeg skulle til at køre siger den lille pige flere gange om jeg ikke vil blive og lege med hende, da jeg stille siger til hende mens jeg sidder på hug at jeg skal hjem til min gård, så begynder hun at aee mit lange krøllede hår og så siger hun noget nær det samme som den lille pige i familien i USA sagde, nemlig at hun gerne ville ligne mig og ha mit hår........pige i USA som jo var neger sagde at hun gerne ville være hvid ligesom jeg så hun også kunne være smuk............Århhhhhhhhhhhh Gud hvor det knuser mit hjerte at små piger har så lidt tiltro på sig selv!!!

Begge de her små piger var jo såååååååå smukke og helt fantastiske og jeg ville til enhver tid tage dem ind til mig, men jeg kan jo ikke rede hele verden og selv hvis jeg bare skal begynde et sted, så kan jeg jo ikke tage denne lille pige ud af hendes elendighed........

Da jeg kørte derfra kørte jeg direkte ud på gården, parkeret bilen midt på gårdspladsen og så sad jeg i en stiv time og kikkede ud i luften, helt stenagtig


Bagefter rullede jeg sædet tilbage og sov i fire timer i træk kun afbrudt af et opkald fra Jysk ang. mit rullegardin som skal sendes retur - da jeg vågnede gik min mave helt amok og efter et "naturbesøg" kørte jeg hjem til mine forældre, gik mere på toilet og så har jeg siddet og set AGF banke hmmm et andet fodboldhold 2-0 sammen med min lillebror, faldt i søvn og nu er jeg så næsten lige vågnet og efter endnu to timers søvn - og nu vil jeg lægge mig til at sove igen og så håber jeg at jeg kan sove igennem hele natten og at min hjerne og specielt mit hjerte vil være mere frit i morgen........

Kære Hr. Gud - lad den lille pige få det rigtig godt i fremtiden, faktisk lad alle de små piger i verden få det godt!

4 kommentarer:

Tante Kage -kagedage sagde ...

Kæreste Deidre-ann!! Sikke dog en dag du har haft. Jeg må nok støtte op om de tanker du har gjort dig, for du kan da bestemt gøre noget for denne lille familie.
Det du kan gøre er at orientere kommunen om det du har set, på den måde sikrer du dig, at du har gjort dit til at denne lille familie kan få den hjælp de har brug for.
Du kan jo vælge at gøre det anonymt, hvis du ønsker dette, det kan måske være rarest hvis du vil bevare en kontakt til familien.

Deirdre-Ann sagde ...

Puha dét er godt nok noget jeg har tænkt forfærdelig meget over!

Jeg behøver ikke resten af mit liv at have kontakt til dem, jeg ved det lyder kynisk og hårdt men jeg er slet ikke skabt til at se små mennesker lide - men noget må jeg gøre, jeg skal bare lige ha tænkt det igennem, det virker jo lidt mærkeligt bare at sende en anonym mail til kommunen, hvordan gør man iøvrigt også det? Mit navn står jo på min mailkonto...

Og skal jeg ringe til den kommune hun bor i eller til min kommune, eller amtet eller?

Jeg har total strudsereflekser lige nu!!

Tante Kage -kagedage sagde ...

Jeg tror desværre ikke du kan sende en anonym mail. Men du kan sende et anonymt brev med posten. Du kan også bede om at de ikke nævner at det er dig der har været bekymret. Men at du gerne vil kontaktes når de har handlet på din henvendelse, så sikrer du dig at der bliver taget hånd om familien. Kommunen har pligt til at reagere indenfor 2 mdr. fra de modtager din henvendelse.
Det vigtigste er bare at du skriver hvad du så, hverken mere eller mindre. Brevet skal skrives til deres kommune. mærk kuverten 'underetning' eller 'bekymringsskrivelse' så kommer den til den rette afdeling. Det lyder nu til, at det måske er en familie, som kommunen allerede er klar over eksistere. Men det er ikke sikkert de ved i hvor høj grad den mor har brug for hjælp.

Nævnte moren egentligt noget med pengene da du så hende på gården efterfølgende? Jeg mener, hun kunne måske godt have regnet ud at de var fra dig...

Deirdre-Ann sagde ...

Jeg ved ikke om hun har regnet ud at de var fra mig, hvis jeg skal være ærlig så tror jeg ikke hun tænker så langt......dernæst så syntes jeg selv det var utrolig snedigt gjort, så jeg har også svært ved at se hvordan det skulle linke tilbage til mig...?

Men hun fortalt at der lå en konvelut i hendes postkasse og at hun havde ringet til hendes ven og hørt om det var fra ham, men som hun sagde "så var han altid flad", hun havde også talt med naboen som sagde at han havde læst om en i Århus som en dag fandt 10.000 kr i sin postkasse så måske det bare var en som kørte rundt og gav penge.....

Jeg spillede bare overrasket, hviket faktisk ikke var helt svært da jeg mere eller mindre havde glemt alt om pengene efter at ha set børnene - hun sagde at pengene snart skulle få ben at gå på, hvilket jeg håber er til noget godt, men det er jo ude af min hånd.

Jeg vil skrive et brev til hendes kommune, pr. post når jeg kommer til København og så sende det anonymt, selv om det måske er lidt fejt ikke at lægge navn til det man skriver.....men noget må jeg gøre, det er jeg helt på det rene med!