onsdag den 29. december 2010

Mit Elskede Holmen!

I dag sov jeg længe, virkelig længe - jeg sov helt til uret viste 12.34........!

Så stod jeg op og gik i bad, fik vasket håret - i skælshampo, det var ligesom hvad jeg havde og for første gang siden jeg boede i USA i 1992 og købte min første ladyshaver har jeg ikke barberet mine armhuler mens jeg var i bad! Det føltes vildt mærkeligt ikke at barberer mig - faktisk så aner jeg slet ikke hvilken farve mine hår under armene har - eller om jeg har nogen hår dér!

Ej, selvfølgelig har jeg hår under armene, jeg har bare aldrig prøved at lade dem gro - måske jeg skal lade dem gro engang, bare for at se hvordan de ser ud når de bliver lange?? *Fniser* Mærkelig tanke.........men hey, måske jeg skulle prøve?

Måske jeg skulle lave karset gro under armene når jeg går pilgrimsvandring til foråret? Kender måske vist nok allerede resultatet af dén idé..........da jeg gik i år ville jeg lade min mis og mine ben gro frodigt - efter én uge var jeg ved at dø - aldrig har jeg haft meget hår mellem mine ben!! Der var jo mere hår end der er fyld i en pude! (næsten!) så jeg måtte i gang med skraberen! Eller faktisk så passer det ikke helt, jeg har fået fjernet det meste af mit hår på missen med elipse lys så det kommer aldrig igen, men jeg mangler stadig 2 omgange og det er de hår som jeg barberer væk - og så studser jeg dem som er tilbage - men når alle de hår pludselig fik frihed til at gro som de ville så syntes jeg pludselig ikke at jeg kunne kende min egen mis......det var en vildt mærkelig opdagelse som jeg faktisk brugte ret lang tid på at gå og fnise over for mig selv :)

Men altså, i morgen eller om et par dage vil jeg sikkert kunne se hvilken farve hår jeg har under armene - jeg kørte nemlig - efter at jeg havde hented min computer i El-giganten i Glostrup - ud til MIN Netto på Holmen for at handle, jeg fik købt både shampoo og balsam men de havde ingen shavere og jeg behøver ikke lige gå i Føtex igen efter min lille tur i går - så jeg overlever nok uden en shaver et par dage!

Efter at jeg havde handlet ind gik jeg mig en tur på mit elskede Holmen - Århhhhh der er nøjagtig lige så smukt derude nu som der er om sommeren!!

Det ENESTE jeg savner ved ikke at bo derude mere er stilheden og vandet! Jeg gik rundt derude i næsten én time og fik taget en masse fine billeder - de siger måske ikke så meget for andre men for mig er det nogle helt fantastiske billeder....

Solnedgang fra broen over til Operaen.......

Jeg trådte op på den nederste del af gelænderet  og lænede mig udover rækværket fra broen over til Operaen men jeg hang dér med hoved nedad (og sikkert fik folk til at tænke at jeg var sær) så lyttede jeg til vandet........selv om kanalen er frosset til så er der jo stadig en masse vand nedenunder alt isen og jeg kunne høre det klukke og skvulpe gangske sagte liiige dér ved bøjen, isen knagede en smule når vandet pressede isen op og ned......hvis man bare vader forbi uden at lytte og taler rigtig højt, så høre og ser man ikke sådanne ting! :)

På vej over mod min yndlingsbænk så jeg et hjørne fyldt med sne hvor ingen havde gået - dét var selvfølgelig en stor udfordring for mig så jeg hoppede op i snedriven og gik helt ud til kanten og fik taget et par rigtig fine billeder af snen som næsten falder i vandet.......

Fra samme sted bare med zoom på - man kan rigtig se hvordan isen har skuret mod kajkanten og fået den til at knække

En skade sad og spiste et eller andet midt ue på isen - jeg kunne ikke se hvad det var, måske en død fisk? Men fuglen var meget optaget af at hakke liiige på dét sted -op og ned med hoved i måske 5 minutter

Lige da jeg kikkede trode jeg at det røg fra taget på Operaen, men det var faktisk helt over på den anden side at nogen fyrred godt op i pejsen (eller noget andet)

MIN yndlingsbænk! Aldrig har jeg set den dækket i så meget sne før!! Det var lidt for koldt til at sætte mig ned og holde en dejlig frokost pause - men til foråret, I'll be back thats for sure! Hold nu op hvor har jeg haft mange gode stunder dér!

Min bænk - Min smiley

Operaen i eftermiddags sol

Snekrystaller på vandet - lige da jeg tog dette billed tænkte jeg på hvor koldt det ville være hvis jeg skvattede i - og der var sjovt nok ikke nogen mennesker på Holmen i dag, så held og lykke med at komme op igen! Heldigvis kom jeg tørskoet hjem igen!

Hvis det ikke var fordi jeg vidste at dette billed var taget på Holmen så ville jeg tro at det var et gammelt svensk ødegårds hus............ er det ikke smukt??
Det var virkelig en kold tur men også frisk for kroppen og sjælen. Jeg gik og små græd noget af tiden, og var dybt taknemlig for at der ikke var andre end mig som var skør nok til at gå derude når det blæste og frøs så meget som det gjore i dag - jeg gik op i så godt som alle de snedriver jeg kunne finde og fik en masse sne halvvejs ned i støvlerne hvor det blev stoppet af pelsen på kanten af mine dejlige gamle men varme støvler. Jeg havde taget min denimkjole fra London på og uldstrømpebukser under så jeg frøs slet ikke, elsker at have kjole på, føler mig ekstra feminin og smuk når jeg kan se mine ben i strømpebukser og ved at kjolen bare sidder behageligt og godt på min krop - og at jeg samtidig har varmen i kroppen.

Der var næsten ingen biler på parkeringspladen ved Operaen men sjovt nok var der faktisk en del både stadig for anker i kanalen........jeg tænker at dét er mærkeligt fordi det at have en både er en bekostelig affære - det ved jeg jo fra Far og Mor og mine onkler som alle har store både, både speedbåde og sejlbåde med to og tre master som de sejler til Norge, og Syd Europa i - så derfor tænker jeg at dem som har råd til at have en båd og så oven i købet en bådplads midt i København også burde have råd til at få den op og gjort klar til næste sæson - men ja........who knows hvorfor næsten 9 fine dyre både lå for anker i kanalen - jeg prøvede at lytte til isen for at høre om den skuret mod skrogen men pga. alluminiums masterne kunn jeg ikke høre noget - rebet slår mod masterne og overdøver alt andet, selv om det jo ikke er en voldssom larm de laver - men jeg er overbevist om at det er skidt for båden at ligge dér når isen er så tyk og kraftig som den er i år!

Da jeg gik ud af Netto og var ved at sætte varene ind i bilen ringede min bror fra Sverige - han ringer altid kun af to grunde:

1. Han skal låne penge

2. Han vil mægle

Og da jeg ved at han ved at jeg ikke har kongens mønt at låne ude så kunne jeg ligesom ret nemt regne ud hvorfor han ringede!! Han startede ud med at fortælle at frosten havde sprængt bagrude på hans sprit nye Volvo ét eller andet - rimelig surt og jeg måtte give ham ret i at jeg aldrig har hørt om nogen som har fået sprængt deres bagrude af frost - jeg har hørt om mange som smider varmt vand på deres rude og så *bang* så revner den, men hans bagrude var spruget uden at han overhoved havde været i bilen eller i nærheden, han kunne inde fra garagen høre et brag, og så noget som lød som når is falder af fra taget og så trode han at det var et isflage som var gledet ned fra taget og da han kikker ud ser det ud som om der er hul i hans bagrude.......hvilket der så også var!

Håber han har en god forsikring!!

Men så kom det som jeg godt vidste at han ringede for - han ville sige at han syntes jeg skulle skrive under på grundene for familiefredens skyld og fordi det ville være godt for mig og min økonomi i fremtiden......

Jeg kunne jo kun give ham ret i at jeg mener at far og mor gør dette her som en varm og god gestus for os børn og at det sikkert bliver en god forretning ad åre - men jeg måtte samtidig minde ham om at jeg som den eneste af os børn har været i denne situation én gang før! Og at der ligesom nu også engang var både advokater, revisore og ejendomsmæglere indover og som den eneste af alle de kloge mennesker som var samlet omkring bordet dén dag, er jeg den som betaler for deres "fremsynedhed" og som må knæle mens erfaringernes lammende slag hagler ned over mig - der er kun jeg og jeg alene til at betale for en pokkers masse fejl begået af en pokkers masse voksene kloge mennesker, og ja jeg burde havde vist bedre og været klogere - men som 18 årig og 25 årig var jeg altså bare ikke klogere!!

I'm a late bloomer og som jeg sagde den sidste dag på coaching skolen, hvor vi skulle stille os op og fortælle om vores planer for fremtiden, hvad vi ville tage med os derfra og hvad vi ville tilgive os selv for, så ville jeg tilgive mig selv for at være en late bloomer, for ikke at have været klog nok til at se de fælder jeg er gået i og for ikke at have passet bedre på mig selv når det kommer til mænd - og her tænker jeg både på de mænd som voldtager men også på de mænd som såre og ydmyger som Kunstmaleren, min Gudfar og Norman.

Alt dét er ting jeg vil tilgive mig selv for - og selv om det lyder lidt hult at skrive det her og nu, så ER det ting jeg må lære at leve med at jeg har gjort, jeg har ladet mænd voldtage mig uden at gøre modstand, jeg har igen og igen som en kuet hundehvalp gået frem mod Kunstmaleren og Norman og rakt hånden frem i et inderligt håb om at de ville tage min hånd og hjælpe mig op på deres niveau - jeg har higet efter min gudfars tilkendegivelse og accept og i bund og grund er det som jeg i så mange år har ledt efter accept..........accept på at jeg er okay og god nok.

Men i stedet for at finde og få accept har jeg fået det stik modsatte - jeg har fået høvl og er blevet kaldt alle mulige grimme ting, specielt Norman har en beskidt ondskabsfuld side, Kunstmaleren er ikke en hak bedre men han sagde aldrig tingene før til sidst, han gjore det bare - at bolle udenom er jo det samme som at vise foragt for et andet menneske.......

Anyway, nok om dem - jeg vil hele næste år minde mig selv om at der er ting man ikke kan ændre og at jeg er naiv og godtroende og en late bloomer ikke giver andre ret til at behandle mig som de vil - og en dag vil jeg have overbevist mig selv om at det jeg siger er rigtigt og dét de andre siger og gør er forkert - og når dén dag kommer vil jeg kun have et smil til overst for dem som taler grimt om andre og om mig.

Det må egentlig være hårdt ikke at have overskud i livet til at være sød mod andre, specielt når det er mennesker som aldrig har gjort en noget ondt eller dårligt!

Sidder lige og lytter til min playliste på youtube - skønt med ny musik når jeg nu ikke har råd til det og stadig ikke har fået batterier til min radio! Ved faktisk ikke om det er ulovligt at lytte til musik fra youtube? Jeg syntes jeg har hørt noget om at det er ulovligt men så igen, hvis det er så ulovligt, hvorfor ligger der så flere millioner styker musik på youtube? Det svare vel til at lægge en bunke slik foran en flok sliksultne børn og sig: Don't eat! :)

Jeg har talt med min veninde Lita i dag, hun vil bare sidde hjemme hele nytårsaften og vente på at hendes kokke kæreste får fri kl. 01.00 - hun kan slet ikke overtales til at tage med på Karel Van Mander........og jeg har slet ikke rygrad eller lyst til at tage derind alene, for hvad nu hvis Norman er der og hvis han er der, så har han sikkert sin plastik fantastisk kæreste med - jeg kan allerede se det for mig, det vil sikkert føles som den da jeg så Kunstmaleren med hans gravide kæreste = som et slag i hoved med en træmast fra skoleskibet Danmark!!

Og dét er alt andet lige, ikke måde hvorpå jeg har lyst til at starte 2011!!

Jeg har købt cola light og Hoegaarden i dag og så vil jeg lave en hjemmelaved burger til mig selv nytårsaften og sørge for at køre mig selv træt så jeg kan sove tidligt og dermed undgå at sidde og tænke: Århhhhhhhhhhh hvorfor er jeg igen ikke med til at feste når alle de andre fester?
Og på mandag er der igen et år til næste nytår!

Er pudsigt nok allerede utroligt træt og man kan vist ikke sige at jeg har knoklet i dag, nærmerer tvært imod!


Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz





Senere - Kl. 23.41

Nu må jeg vist hellere sove - jeg har siddet og samlet camino links og tænkt utrolig meget på min egen tur til april - hold nu op hvor er jeg parat til at trave derud af - bare mig og min taske helt alene.........it's gonna be soooooo good! Og så håber jeg at jeg kan finde en solopgang at se på, helst vil jeg se den ved Muxia ved verdens ende, så kan ingenting stå i vejen for mit udsyn når solen står op.............eller vent....øhhh kom lige i tanke om nu at Norman sagde noget med at Muxia var vest og dermed der hvor solen går ned?

Ej.....nå men er ikke sikker, måske jeg husker forkert men syntes han sagde noget i den retning, så må jeg jo vende mig om og kikke den anden vej! :) Der skal vist liiige laves lidt compas research her!

Godnat - håber jeg drømmer om min pilgrimsvandring HELE natten igennem!!

Ingen kommentarer: