torsdag den 25. august 2011

Jordemoder I Afrika??

Wow! Wow wow wow!

For en måned siden sendte jeg, gennem min afrikanske veninde, en forespørgelse til et hospital i Tanzania om at blive assistent-jordemoder hos en uddannet britisk jordemoder og hendes afrikanske jordemoder kollega, og i dag, lige nu her kl. lidt over midnat fik jeg pludselig et svar.

"Kære Deirdre-Ann, vi vil rigtig gerne se dig i Tanzania, i byen Arusha hvor du skal være 1. assistent til XXXX britisk jordemoder" Oohhh My Fucking God!!

Er det så nu jeg lige skal fortælle at jeg ALDRIG har stukket en kanyle i et menneske?? (Dyr masser af gange) og at jeg aldrig har set en tissekone nedefra (udover min egen) men at jeg syntes det lyder HELT VILDT SPÆNDENE! Og vildt syret at de kan bruge mig!

Her har jeg en Master i Broadcast Journlism men ingen kan bruge mig, men i Afrika, dér kan de godt bruge mig som jordemoder-assistent!!! Damn.......dén skal vist lige synke ind!

Jeg havde skrevet at jeg kunne arbejde i de næste 8 måneder fremadrettet men det har de så taget som om jeg vil arbejde i Afrika i 8 måneder, det vil jeg egentlig ikke ha noget imod men jeg tror dels at fattigdommen OG VARMEN vil tage ret hårdt på mig, så hvad med at starte med 3 måneder og så forlænge hvis det er helt vildt fedt?

Men altså, lad mig lige fortælle lidt om baggrunden til alt det her........................

Til januar 2012 har jeg været arbejdsløs i 2 år og kun haft freelance arbejde at leve af, alt det med gården har drænet mig så utroligt og alt hvad jeg søger får jeg afslag på, så jeg tænkte at nu kommer vinteren, som jeg egentlig elsker men jeg kan bare næsten ikke overskue at jeg skal sidde her på 5 sal på toppen af København dag ud og dag ind og lave ingenting, altså virkelig ikke lave noget i 24 timer i døgnet, 7 dage om ugen i de næste mange mange mørke kolde vintermåneder - jeg kan lige se hvor dét vil bære mig hen!!!!

Så jeg har tænkt og tænkt som en gal hvad jeg kan gøre for at ændre min situation her og nu, en af mine tiltag var at søge ind på GSK kurser og læse Spansk og Kemi, dels så jeg kan få en fast indkomst via SU'en og dels så jeg også bliver lidt klogere hver dag og så kan jeg arbejde ved siden af, om ikke andet kan jeg stadig tjene til min egen føde ved siden af med lidt mysteryshopping og artikelskrivning.

Dernæst, så tænkte jeg over andre planer, for man skal aldrig satse alt på ét bræt - i hvertfald ikke når man hedder Deirdre-Ann!

Da jeg var yngre, altså meget yngre ville jeg helt vildt gerne være jordemoder, men da jeg allerede med en HHx eksamen var den i min familie med mest uddannelse lå det ligesom ikke i kortene at jeg skulle læse videre og mine forældre har dog også altid sagt at jeg ikke var klog nok, hvilket jo så bare gør mit medlemskab af Mensa endnu mere komisk (!) Men altså, en HHx eksamen er jo ikke liiige dét man skal have for at komme ind som jordemoder studerende og dernæst har jeg også kun 9,1 i gennemsnit og mangler både Kemi og Fysik.

For mange år siden, ikke så mange år som det øverst beskrevet men alligevel mange år siden, dér læste jeg Kemi C pga. ovenstående drøm, på aftenskole i smug (dvs. uden at fortælle mine forældre om det!!)
Og jeg mødte også med en chefjordemoder fra Skejby Sygehus som fortalte mig at der faktisk var blevet optaget op til flere jordemoderstuderende som havde haft 6 i gennemsnit ............... og til dem som ikke ved det så skal man som min. have 10,1 i gennemsnit for at komme ind på jordemoder studiet via Kvote 1.

Hende chefjordemoderen fortalte at én af disse piger  havde arbejdet ½ år hos en hjemme-jordemoder i UK og det vil sige at hun faktisk allerede "var jordemoder" inden hun søgte ind og dét var jo et kæmpe plus.

Så jeg har altid tænkt at hvis alt andet lort svigter (som feks. NU!) eller hvis jeg en dag fik en mand der skulle udstationeres så ville jeg søge job som jordemoder assistent og på den måde dels få følingen med om jeg kan stå i blod, dødsfald, babyer, skeder, skrig, smerte og lort dagen lang året ud resten af livet og hvis svaret til dét er "JA" så kan jeg (forhåbenlig) gå næste direkte ind på studiet og få en uddannelse som nærmest garanterer et job bagefter og om ikke andet, så kan jeg altid rejse med min uddannelse i rygsækken.

Og så var det jo at min Afrikanske venides Mor har et børnehjem i Afrika og har mange, utrolig utrolig mange kontakter og de har så spurgt lidt rundt og *bang* så var der en som gerne ville lærer mig faget fra bunden af (!) under den forudsætning at jeg selv medbringer egne gummihandsker, et par hvide kittler og selv betaler for mit ophold, hvilket min Afrikanske veninde mener vil svare til ca. 3000 Dollars hvilket er ca. 15.000 dkr.

Er det ikke vildt? Jeg skal så selvfølgelig også selv betale for vacciner, visum, arbejdsvisum, flybilletter osv. men stadig.........bare sådan??!!!!

Vil jeg egne mig som jordemoder? Ja helt klart. Vil jeg kunne klare Afrika? Tjae........landet kan jeg sikkert godt klare men kan jeg klare at se børn lide? Ohhh se dét er det STORE spørgsmål! Jeg er jo ikke, med streg under IKKE særlig diplomatisk når det kommer til at se børn lide! Og så er der varmen!

OMG jeg skal have tonsvis af solcreme med og myggenet og myggespray - jeg bliver helt sikkert ÆDT OP AF MYG! (Og alt andet stikkende shit de har dernede!)

Men fed fed fed mulighed! Jeg vil straks i morgen spørge min udlejer om jeg må fremleje min lejlighed i 3-6 måneder, det tror jeg godt jeg må men altså, jeg giver IKKE IKKE IKKE MED STREG UNDER IKKE min lejlighed fra mig! For hvor er jeg så når jeg kommer hjem? Back to scratch igen! No way!

Jeg vil lige tænke over denne her mail og så vurderer mine muligheder, det er jo en vildt stor chacne som jeg nok kun får denne her ene gang men det er også en af dem hvor man (jeg) tænker: "Hold da op, hvordan griber jeg den her an.........."

Jeg mener, én ting er jo at sende en forespørgelse afsted gennem en veninde, noget helt andet er jo rent faktisk at tage afsted, dén havde jeg ikke lige set komme!!!

Skal jeg gøre det?

Skal jeg tage til Afrika og være jordemoder assistent i 3-6 måneder??

Uha hvor er min kæreste som jeg kan spørge til råds?? Jeg skal i hvertfald ikke fortælle Far og Mor om det her før last minut for de vil helt sikkert tale mig fra det - 100% de vil tale mig fra det!

Men kom frisk med hjælp her - skal ?? skal ikke?? skal ??? skal ikke????

Puha det bliver en laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaang nat fyldt med tanker!

Her ligger hospitalet i Tanzania, Afrika: Hospitalet

2 kommentarer:

Tante Kage -kagedage sagde ...

Du SKAL SKAL SKAL tage afsted!!!!! Det lyder alt for sejt, måske du kan tage mig med, de kan garanteret godt lide kage i Afrika!!! Jeg bliver helt misundelig!!!!

Deirdre-Ann sagde ...

Hvor er du sød! TAK for dit svar, jeg sad faktisk selv og tænkte over hvor jeg skal gøre af mine private ting inkl. kagetingene, mon farver, fondant osv. bliver for gammelt inden da?

Og så tænkte jeg faktisk på at give det væk til Tante Kage, men puha lad mig nu liiige se - Frøknen her bliver helt svimmel ved tanken!!!

I morgen skal jeg ha fat i min udlejer og en studievejleder fra Jordemoderstudiet..... = Kriller i min mave!