onsdag den 31. august 2011

Flødeboller...

......er IKKE med FED STREG under IKKE nemme at lave!!!
- og da jeg har et tykt lag sukkerpels på mine tænder agter jeg ikke at smage på dem i dag, ja måske aldrig for jeg er blevet så edderspændt rasende på min ovn, min dejskraber, mine utallige vandbade, mine ovnplader, opskriften, marcipanen, Netto, smørren og ALT MULIGT ANDET!!!!

Så her er min flødebollebagning i billeder - samt det endelige resultat som mest af alt minder mig om de der skumsvampe med lyst chokoladeovertræk som min yngste lillebror altid køber når vi skal i biografen og som smager helt afskyeligt!!!

Marcipanen hang fast i bordet indtil jeg huskede at min Mormor altid drysset lidt flormelis på bordet når hun arbejdet med marcipan og feks. skulle bage kransekager. Som udstikker brugte jeg et shotglas da jeg ikke har nogle tilpas store kageudstikkere. Så lidt flormelis på bordet og rul, hiv marcipanen op og vend den om, rul igen, hiv marcipanen op og ven den om, rul igen osv. indtil den har den rette tykkelse og så udstik nogle "plader" som fungerer som bund på flødebollerne.

SÅ fine bunde klar til "et par minutter" i ovnen som jeg så måtte konkluderer mere var 1½ minut i en forvarmet ovn!! Jeg har valgt jordbær marcipan fra Odense Marcipan, det er derfor marcipanen er rød, det smager helt vildt godt og dufter af jordbær, fåes også med pære og æbler osv. i bla. Irma.

300 gram sukker med 1 dl. vand varmes op til det smelter og koger og så holdes det i kog under omrøring i ca. 2 minutter til det er helt vandfarved

Det går stadig godt, her er marcipan bundene på vej ind i ovnen....

Chokoladen klar til at blive smelted i vandbad - note til mig selv: Husk at finhakke chokoladen FØRST så smelter det nemmere

Og hvad f***** sker der så lige for mine marcipan bunde der bare skulle ha "et par minutter" i ovnen? En eller anden har skiftet dem ud med klam pepperoni eller noget andet nasty!! Arghhh Fuck og P** godt at jeg har købt dobbelt af alting "just in case"

Skummen piskes op.......pice of pie.........og der piskes på medium speed!

15 minutter senere! De 150 gram pasturiserede æggehvider blev til 160 gram da det er hvad der er i en bakke med 4 æggehvider, dem pisker jeg let op og blander herefter sukkermassen i lidt efter lidt og når det hele er i så pisker jeg på medium fart i 15 minutter til det er helt stivt.

Det er pænt svært at få brændt jordbær marcipan af en helt ny ovnplade!!! For ikke helt at smadre belægningen måtte jeg lægge pladen i blød i varmt vand med opvaskemiddel.....

Næste portion jordbær-marcipan-flødebolle-bunde!! Det hvide er flormelis

Hvorfor h***** smelter chokoladen ikke?????? Mysterium nr. 2

Så sprøjter jeg flødebolle skummet på anden portion bunde som kun fik 1½ minut i en forvarmet ovn - det er en rigtig god ide enten at bruge bagepapir eller en smule smør eller hvad pokker det nu hedder, det som man smørre på bradepander inden man skal bage - ellers brænder skidtet bare på og sidder fast - måske bagepapiret er bedst for jeg fik senere lidt problemer med at få mine fine runde bunde af pladen igen selv om jeg havde (på anden forsøg) smurt pladen med smør.

Næsten perfekt rund....

Klar til 5 minutter i ovnen på 180 grader....

Spisebordet er klar til de varme ting, med en plade med bagepapir under hvor flødebollerne skal dryppe af - når chokoladen engang gider SMELTE!!

2½ TIME SENERE........"#%%&/)=?!§

 
Så løb jeg ned og hentede fløde og piskede det op med chokoladen og ja, så blev det flydene men også meget tyndt og meget lyst men endelig kunne jeg ligesom komme videre - alternativet var at smadre noget kostbart og smide ALT UD i arrigskab!

Det var pænt svært at få flødebollerne af pladen igen.....

Flødeboller med smelted chokolade på........opgav helt at putte dryss på da min energi var i bund og mit temperment i top!

Den pæneste af alle mine flødeboller............og ja der var kun én symetrisk pæn bolle

Never again eller i hvertfald ikke flere i dag! Flødeboller maridet er slut - nu venter opvasken.........og oprydning.........og tandbørstning!!!

Hele opskriften på flødeboller har jeg lånt hos Tantekage's Kagedage - se den her: (hvis du tør!!!) Opskrift på Flødeboller



Ingen kommentarer: