mandag den 1. august 2011

Opdatering af Juli Måned

Sidder i mit søsters hus og ser tv programmet "Fra Kyst til Kyst", et helt fantastisk program og pludselig ud af det blå, kom jeg i tanke om hvor meget jeg elsker altså virkelig bobblende elsker Vesterhavet!
Der virkelig noget jeg savner i København, noget som jeg savner men også noget som jeg har fortrængt at jeg savner........

Jeg har altid været en total sucker for det danske vesterhav, jeg mindes det fra min barndom, ikke at vi var der særlig tit men for mig var det som at komme hjem når vi kørte den lange tur fra Århus området af og op til Løkken.

Engang kendte min far en fisker som vi kom ud og fiske med og fik en rød fiskestang (som jeg har endnu) jeg var bare 7 år gammel dengang men mindes det som var det i går - jeg elsker altså virkelig ELSKER luften af tang, saltvand og fisk!

Jeg ved godt at mange syntes fiks stinker, rådden tang lugter helt vildt klamt og at saltvand er klamt at få i munden, men jeg elsker det - jeg mener, det er jo naturen som du lugter, smager og ser!!

Hvor ville vi mennesker være uden naturen?  Jeg elsker det.........århhhhhhhhhh hvor ville jeg ønske jeg havde penge igen, da jeg var rig var jeg altså virkelig rig, jeg kan blive helt svimmel når jeg tænker på hvor mange penge jeg havde, både i cool cash på kontoen, men også i form at aktier, obligationer, opsparingskonto, lejligheden i Århus, Gården, Kolonihavehus og så var jeg på udkift efter endnu en lejlighed i København og i mine tanker drømte jeg om et sommerhus ved Vesterhavet.

Mine forældre har altid haft hus i Løkken, det samme har min Mormor og Morfar, men jeg har altid tænkt på Lønstrup eller Thyborøn........ja grin bare, men i en ikke så særlig fjern fremtid vil Thyborøn blive Danmarks nye Løkken - læs lokalplanen, tjek priser, læs nyhederne og generalt bare følg med i nyhederne, så vil du vide at jeg har ret......

I programmet har jeg allerede set et par fejl.......i dag er det fra Aggertange og op til Stenstrup. Første fejl sker ved at en pige som er geolog skal forsøge at finde et hestehul, altså et hul i revet og så blive suget med ud for at vise hvordan man overlever at falde i et rev. Hvert år er der flere mennesker som dør langs de danske kyster fordi de falder i et sådan hul og netop derfor er det jo et godt program at vise hvordan man overlever et sådan hul.

Først bruger de lang tid, eller forholdsvis lang tid på at vise hvordan de vil finde et sådan "hestehul" og på at forklare hvad man skal gøre hvis man flader i og hvordan man kommer op - da de så endelig finder et "hestehul" så viser de intet!!!

Jeg mener, de viser vitterligt intet!! Man ser ikke dem blive suget med ud, man ser dem ikke kæmpe, man ser INTET - de kommer bare ind og siger "Puha det var hårdt bla bla bla......" Jeg var sådan helt.... øhhhh hvor var pointen i dét?? Hvorfor viser de ikke helt bogstavelig talt hvad man skal gøre, det er jo netop det som kan rede liv! Hvorfor gør de ikke ligesom Bear Gryll gør i sine programmer, bogstavelig talt viser hvordan du overlever en given situation?

Næste bommer kommer da der filmes under en fiskeauktion i Harboøre, tidligerer er der filmet at en båd har fanget 89 kasser med rødspætter, de sælges til 7,40 kr pr. kg - ikke ret mange penge til fiskerne, men i stedet for lige at bruge 2-4 minutter til at forklare hvilken konsekvenser det har for det danske fiskeri hvis priserne ikke kommer op, så går de straks videre til noget andet!!

Det var en OPLAGT mulighed for lige at sætte et lille regnestykke op, hvor mange kg var der i kassen til 7,40 kr? Hvad får fiskeren i alt for fiskene? Hvad er udgifterne? Hvor mange timers arbejde er der i jobbet og hvad var det økonomiske slutresultat for fiskeren?

Sådan noget knalder mig helt af - det er det samme med tv programmet "Bonderøven" - det er jo en OPLAGT mulighed til at sætte fokus på det danske NUTIDIGE landbrug, at få flere unge til at elske erhvervet, at få danskerne til at købe mere dansk, at støtte op om det danske landbrug, alle er jo helt pjatted med det program, minus mig som gerne så ham 7 fod under men dét er en helt anden histori men jeg elsker elsker bare naturen og landet og jeg forstår ikke at danskerne ikke kan se at det er vigtigt at fastholde og passe på vores natur, landbrug og fiskeri, hvis vi ikke gøre det så må vi importerer mere og dét vil forurene mere, det koster flere penge dvs. prisene på fødevare vil gå op og det igen vil generer færre jobs som igen vil få den nationale økonomi til at falde, arbejdsløsheden til at stige og i følgevandet vil konkurser, familietragedier, landsbydød, skolelukninger osv. følge..............!!!

Det er en ond ond cirkel hvis vi ikke passer på vores udkants Danmark og alligevel så er det overhoved ikke det som folk i Danmark generelt går op i, I just don't get it!

Og jeg hader tv producerer som ikke bruger deres sendetid og evner bedre!!!!  De burde straffes for ikke at bruge hoved!!

Men altså, hvis jeg nu havde penge, så købte jeg et skønt gammelt sommerhus i Thyborøn..........men jeg ved også at jeg ikke rigtig ville elske huset hvis jeg altid skulle være dér alene og jeg ved også godt at folk siger at man (jeg) skal gøre tingene for mig selv og ikke pga.  mand, feks. siger nogle af mine veninder at de ikke gider barberer deres ben, fordi deres mand ikke skal bestemme over dem og de vil kun gøre ting for deres egen skyld - måske ikke verdens bedste sammenligning men altså, jeg har det sådan lidt man kan godt gøre noget for andre skyld, feks. barberer stængere (og missen) men man kan også gøre det for sin egen skyld.

Jeg barberer mine ben og min mis selv om jeg er single og selv om jeg ikke har udsigt til sex, men det ER bare hyggeligerer, skønnere og mere frækt at barberer sig fordi man skal være lækker i en anden persons øjne..........dérfor vil det for mig også være dejligERE at købe et sommerhus til at dele med en anden  person!!

Don't get me wrong, det er skønt at lave ting alene men jeg tror man eller jeg vil sætte MERE pris på min alenetid hvis jeg vidste jeg havde 90% af mit liv dækket ind i selskab med andre - men da mit er omvendt, altså at jeg er 90% alene så sætter jeg endnu større pris på andre menneskers selskab og jeg drømmer derfor om at dele min tid og mine ting med andre.....

Men jeg har jo ikke penge til at købe et sommerhus, men heldigvis koster det nul kroner at drømme og fantaserer og jeg har en vildt fantastisk fantasi!!! Jeg kan sidde en hel dag og digte inde i mit hoved, sammensætte hvordan jeg vil sætte feks. gården i stand helt ned til mindste detalje, altså virkelig, jeg kan se ruminddelingen i det nye stuehus, jeg kan se hvilken møbler, fliser, greb på køkkenlågerne - jeg kan se ALT i mindste detalje og når jeg har en dårlig dag så plejer jeg at forsvinde ind i min drømme verden og se hvordan livet kan eller kunne se ud, afhængig af min indgangsvinkel, jeg drømmer og jeg elsker det........

Men nogle gange så bliver jeg også bare så træt af at drømme, jeg vil gernle leve livet i stedet for at drømme om det - men det er lidt svært når jeg altid er alene.......

I dag mens jeg sad og beskar træerne op af allen og følte hvordan  solen kogte min hud - hvilket resulteret i at jeg simpelhen kapituleret og kørte hjem fra gården, jeg tåler ikke solens kogen på min hud - og specielt IKKE EFTER min pilgrimsvandring hvor jeg næsten blev kogt levende som en hummer i en gryde!!
Jeg kan end ikke tage varme bade mere!!!

Åhhh SÅ varmt!!!

Da jeg ville i gang med buskrydderen omkring træerne på allen opdaget jeg at jeg lykkeligt har glemt at der engang var sat hegn omkring så træner i sin spæde ungdom ikke skulle blive spist af råddyr og hare - resultatet er nu at lortet er groet fast i jord, græs og rødder..........!!

Jeg måtte lægge HELE min vægt i og så stemme imod på træstammen og bare rykke til for at få lortet op - og så rykkede det sig end ikke en eneste millimeter før jeg tog en hakke og en spade og gik i krig med jorden omkring samt klippede en del grene af!§!

Træ nr. 3 gik som pice of pie - tror det skyldes at jorden var dækket af myre som har bidt rødderne i stykker

Done - så er der plads til at jeg kan lege med buskrydderen!!!


Men i dag sad jeg og tænkte på om jeg skal sælge gården eller ej, skal jeg give slip og move on - eller skal jeg holde fast og kæmpe?

Jeg ville sådan ønske at jeg hældte mere til den ene side end den anden men jeg må nok indrømme for mig selv herinde at jeg faktisk ikke falder mere til den ene side end den anden! Altså, på den ene side er det jo en fantastisk perle i den jyske natur - der er alle muligheder for at bygge et fantastisk hus på en fantastisk grund i et skønt skønt område og et område som dette fåes ikke igen! Byen kommer tættere og tættere på, motorvejen kommer til at gå forbi kun få km. derfra, der er skole, sportshal osv. inden for 1½ km - det er en sand perle - men det er KUN en fantastisk perle hvis man nogen at dele den med! Det er jo ikke sjovt at sidde dér helt alene, det er jo ikke tilfredsstillende i længden at knokle derude uden at for anderkendelse for sit arbejde - i dag var vi derude, far, mor, min søster og yngste lillebror og mine to små svenske nevøer og ikke én eneste gang sagde Far og Mor at jeg havde gjort et godt stykke arbejde........ikke én eneste gang!! I stedet for pointerede far at jeg manglede at pudse vinduerne i stalden og at jeg manglede at male én port ..........

Jeg tænker at en mand, en kæreste, en sjæleven ville ha kunnet se hvor meget jeg har knoklet, hvorfor er mine timer derude ikke synlige for andre end mig??

Og det er på samme måde med et sommerhus, hvor ville det være skønt at ha sådan et skønt sted hvor jeg bare kunne slappe af og hygge mig og nyde livet, en sand perle som ville være lige skøn sommer som vinter, i stormvejr, snestorm, regnvejr og solskin, et sted hvor jeg bare var off line fra virkeligheden - det ville være amazing at ha et sådan sted men kun hvis jeg kunne dele det med nogen - pice of pie at købe et sådan sted, hvis jeg altså havde pengene, men hvad med at nyde det.....ville jeg nyde det alene?
I don't think so.

Ude på gården i dag tænkte jeg meget på at få taget nogle gode billeder, det vil jeg køre ud og gøre i morgen, det er jo nu det hele ser så smukt og grønt ud, haven er skøn og alting er rent og pænt - minus stuehuset selvfølgelig.
Jeg overvejet helt seriøst at ringe til Norman og spørge om han enten selv vil flyve over min gård og taget et par gode billeder eller om han vil flyve mig over - men jeg turde ikke, modet svigtede mig.

Jeg mener, det burde ikke være et problem at ringe til ham, at være ven med en fyr er der jo ikke noget galt i, men problemet ligger jo i at Norman tænker helt anderledes omkring mig - jeg er 100% overbevist om at han ikke tænker frækker tanker om mig, men han tænker heller ikke at vi kan være venner- jeg ved ikke hvad han tænker omkring mig men jeg tænker at fyre der ikke har noget imod at være venner med en pige, de ville tage telefonen når man ringer.

Nu ringede jeg ikke, men de gange jeg har haft ringet har han ofte ikke taget telefonen eller også har han taget den og sagt at han vil ringe igen og ikke gjort det - jeg vil bare gerne ha en drengeven jeg kan ringe til i ny og næ, som feks. nu da jeg har gået på gården, det ville ha været skønt at kunne ringe til en og få lidt anderkendelse og blive bekræftet i at det jeg gør er et stort stykke arbejde, men den luksus har jeg desværre ikke.

Men jeg ringede ikke, turde ikke eller turde egentlig godt men jeg vil ikke ønske at have den der følelse af *bang* in your face afvisning - jeg har det så godt i øjeblikket men ønsker ikke at få det ødelagt og en afvisning fra Norman eller enhver anden person som jeg gerne vil tale med, vil måske blive taget som en afvisning og dét gider jeg ikke - nøjagtig ligesom jeg ikke gider de mails og kommentare jeg har fået de sidste par dage.

- men aiiiiiiiii hvor vil jeg gerne ha et luftfoto af min gård!!!

Hmmm ville egetntlig ha laved dette her indlæg til en opdatering af juli mdr men mine øjne er tunge som blylodder!
Mine elskede små nevøer går hjem (til Sverige) fra gården i protest over at min lillebror, deres onkel (på 17 år) opfører sig som en dum teenager........er dét ikke bare et helt fantastisk billed af to helt fantastiske små drenge? Århhh mit livs lys........gid jeg en dag må blive velsignet med to så små skønne drenge!!!
(1½ sek efter at billed af taget løber jeg efter dem!)

Ingen kommentarer: